2017-08-15 11:58:51
Φωτογραφία για Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση
Σε συνεχή ανάπτυξη βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λάτση. Έχοντας στο τιμόνι της τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση η Latsco

διαθέτει πλέον στόλο ο οποίος αποτελείται από 24 πλοία.

Από αυτά 10 είναι δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών, πέντε δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου, επτά VLGC που είναι στην ουσία LPG αλλά μεγάλης χωρητικότητας, 84.000 κυβικών μέτρων και δύο LGC που είναι ίδιου τύπου πλοία αλλά μικρότερης χωρητικότητας 60.000 κυβικών μέτρων.

H «μαμά» εταιρεία έχει δύο θυγατρικές. Την CMM που κάνει την τεχνική και λειτουργική διαχείριση αυτού του στόλου και την Latsco London που ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι του στόλου, δηλαδή με τις ναυλώσεις. Η εταιρεία, πριν εισέλθει στην νέα εποχή διέθετε το 2009 στόλο με εννέα μόλις πλοία.

Σήμερα έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για τέσσερα χημικά πλοία, όπως λέγονται. Οι παραγγελίες δόθηκαν το 2015. Τα πρώτο παρελήφθη στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, το «Hellas Tatiana». Η επόμενη παραλαβή θα γίνει το προσεχή Σεπτέμβριο ενώ τα άλλα δύο πλοία θα παραδοθούν μέσα στο 2018.


Από την πρώτη στιγμή, ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης έθεσε ως στόχο την ενίσχυση του στόλου της εταιρείας με νεότευκτα πλοία για αυτό και έβαλε αμέσως παραγγελίες, το 2014. 

Εκτός από τα δεξαμενόπλοια όμως ήθελε η εταιρεία να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στον τομέα μεταφοράς πετρελαϊκού αερίου με πλοία τύπου VLGC κάτι που τρία χρόνια αργότερα δείχνει να το πετυχαίνει ήδη έχει επτά.

Η CMM είναι η πρώτη εταιρεία με πλοία LPG που πιστοποιήθηκε με το Green Award ενώ συνέβαλε στη δημιουργία του προγράμματος για την αξιολόγηση εταιρεία που διαχειρίζονται LPG.

Μηνάς Τσαμόπουλος  για το newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ