2017-08-15 16:23:09
Φωτογραφία για Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ, ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΤΑ
Την ανάγκη να επικρατήσει κλίμα ενότητας, σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην Ανατολική Αττική εξαιτίας των πυρκαγιών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε στις περιοχές που πλήττονται.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στο πλευρό των πολιτών της Ανατολικής Αττικής που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δεκάδες εθελοντές βοηθούν ουσιαστικά το ηρωικό έργο των πυροσβεστών», ανέφερε ο κ. Πατούλης. 

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών προκειμένου να μην τεθούν σε περαιτέρω κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα θα πρέπει να έρθει η ώρα των ευθυνών, όχι για να στήσουμε κατηγορητήρια, αλλά για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και σοβαρότητα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.


Εν τω μεταξύ, στην αναχαίτιση του κύριου μετώπου της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που μαίνεται μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου, επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Σταυρούλα Μαλλίρη. Το μέτωπο αυτό είναι σε εξέλιξη μέσα σε μια χαράδρα κοντά στο Μικροχώρι. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, δίνουν μάχη να μην επεκταθεί. Η πυρκαγιά στο σημείο αυτό είναι σε εξέλιξη από τη νύχτα και μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε το δρόμο προς Καπανδρίτι, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη συγκρατήσουν και μέχρι στιγμής την κρατούν στην χαράδρα.

Το βάρος της προσπάθειας πέφτει στο να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πάρει νέες διαστάσεις σε περίπτωση που αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες.

Αύριο αναμένεται μελτέμι, που θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική, γι' αυτό η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο τμήμα της πυρκαγιάς, τις δυνάμεις πυρόσβεσης απασχολούν κυρίως μεγάλες αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Καλάμου, ενώ λίγο βελτιωμένη είναι η κατάσταση προς Βαρνάβα και Γραμματικό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ακόμα και σε περίπτωση ελέγχου της πυρκαγιάς, θα παραμείνουν για μέρες στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ