2017-08-16 09:28:42
Φωτογραφία για Εύκαμπτη μπαταρία για wearables με θαλασσινό νερό
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Fudan της Κίνας κατασκεύασαν μία εύκαμπτη μπαταρία για wearable συσκευές, η οποία τροφοδοτείται με θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μια εύκαμπτη μπαταρία, η οποία μπορεί να διπλωθεί στη μέση 100 φορές κι αντί να περιέχει τοξικά χημικά, περιέχει υλικά όπως θαλασσινό νερό. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που η μπαταρία έχει διαρροή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όσους φοράνε τη συσκευή που την περιέχει. Οι μπαταρίες στην ουσία αποτελούν μια μικροσκοπική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια – ένα φορτισμένο θετικά, ένα αρνητικά φορτισμένο και ένα μείγμα ηλεκτρολυτών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε πολλές από τις εύκαμπτες μπαταρίες τα διαλύματα ηλεκτρολύτη είναι κατασκευασμένα από ισχυρά οξέα ή τοξικές χημικές ουσίες, οι οποίες είναι διαβρωτικές, εύφλεκτες και σίγουρα δεν θα θέλαμε να διαρρεύσουν ενώ τις φοράμε
. Οι ηλεκτρολύτες στις δικές τους μπαταρίες είναι κατασκευασμένοι από αλατούχα διαλύματα και θειικό νάτριο (το οποίο χρησιμοποιείται και ως καθαρτικό).Οι ερευνητές κατασκεύασαν δύο μορφές μπαταριών. Η μία μοιάζει σαν μια ταινία που αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια με τον ηλεκτρολύτη ανάμεσά τους.

Η άλλη μπαταρία αποτελείται από δύο μικροσκοπικά νήματα κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα. Η ιδέα είναι ότι κάποια μέρα, οι μπαταρίες που μοιάζουν με νήμα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε wearable συσκευές ή σε έξυπνα ρούχα Η μελέτη καταλήγει στο ότι στο μέλλον, τα σωματικά υγρά όπως το αίμα, ο ιδρώτας ή τα δάκρυα θα μπορούσαν να πάρουν τον ρολό του ηλεκτρολύτη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ