2017-08-17 15:48:28
Φωτογραφία για Dejan Beko: Πήρε τις τύχες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στα χέρια του
Μπορεί τα θετικά αποτελέσματα για το 2016 να αφορούν την περίοδο Αλέξανδρου Καραφυλλίδη, όμως αυτή την προίκα οφείλει

να διαχειριστεί και να αυξήσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Dejan Beko. Η εταιρεία πέτυχε κάτω από σύνθετες συνθήκες αύξηση των πωλήσεών της κατά 15% σε αξία και κέρδη έναντι ζημιών το 2015. Σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών από πωλήσεις ζύθου ανήλθε σε 146.857 χιλ. ευρώ έναντι 127.630 χιλ. ευρώ το 2015, ενώ σημειώθηκαν κέρδη χρήσης προ φόρων ύψους 1.820 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1.956 χιλ. ευρώ το 2015.

Βέβαια ο κ. Beko γνωρίζει πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική και πως η εταιρεία δεν πέτυχε αυτά τα μεγέθη μόνο με την αξία της. Γνωστό εξάλου είναι πως η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την 1η Ιουνίου 2016.

Βέβαια η Ολυμπιακή Ζυθοποιία μέσα στο 2016 εμφανίστηκε δυναμικότερα στην αγορά, κυρίως με το σήμα Tuborg καθώς και την ενδοεταιρική ανάπτυξη άλλων προϊόντων, όπως το λανσάρισμα του Tuborg λεμόνι ή με τη μη αλκοολούχα μπίρα Fix Άνευ. Επίσης οι εξαγωγές για το 2016 αυξήθηκαν. Όμως οι προκλήσεις για τον νέο μάνατζερ είναι μπροστά.


Θα πρέπει για παράδειγμα να γίνει μεγάλη δουλειά στην ενίσχυση κι άλλο του σήματος FIX για τη θυγατρική εταιρεία του δανέζικου ομίλου Carlsberg, που το 2014 (ως Μύθος Ζυθοποιία τότε) απέκτησε το σήμα FIX (των Γιάννη Χήτου και των αδελφών Ηλία και Γιώργου Γκρέκη, οι οποίοι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Carlsberg κατέχουν το υπόλοιπο 49% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας).

Επίσης ενίσχυση χρειάζονται οι εξαγωγικές προσπάθειες σε Αυστραλία και Αμερική, με την τελευταία να αφήνει σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω διείσδυση της μπύρας FIX στην συγκεκριμένη αγορά. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιϊα διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο, Θεσσαλονίκης και τη Ριτσώνα, Ευβοίας, δυναμικότητας 2,2 εκατ εκατόλιτρων ετησίως, στις οποίες παράγονται τα προϊόντα Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, FIX Dark, FIX Royale, Kaiser και Henninger.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, τον ιρλανδικό μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby. Ταυτόχρονα, η εταιρεία παράγει, διαθέτει και διανέμει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα Tuborg Club Soda και Tuborg Tonic Water.

Σε κάθε περίπτωση οι πρόσφατες διοικητικές αλλαγές στο σχήμα, με τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη να αναλαμβάνει καθήκοντα Vice President Challenger Markets Δυτικής Ευρώπης του ομίλου Carlsberg και του Προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, και τον Dejan Beko να τον διαδέχεται στη θέση του Managing Director στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανέτρεψαν και μια κατάσταση ετών στην εταιρεία. Ο Dejan Beko, Managing Director στην Carlsberg Βουλγαρίας μόλις προ ημερών πήρα την κατάσταση στα χέρια του.

Ο ίδιος αποτελεί ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος που ξεκίνησε να εργάζεται στην Carlsberg Σερβίας το Μάρτιο του 2005. Στη διάρκεια αυτών των ετών ανέλαβε σημαντικές θέσεις ευθύνης διατελώντας μεταξύ άλλων Regional Sales Manager, Belgrade Region και Sales Director. Τον Ιανουάριο του 2013 μεταφέρθηκε στην Carlsberg Βουλγαρίας ως Sales Director και τον Αύγουστο του 2014 προήχθη στη θέση του Managing Director.   πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ