2017-08-19 16:02:24
Φωτογραφία για Μετά την Βαρκελώνη:Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και για την επίθεση στο Καμπρίλς
Οι πέντε τζιχαντιστές που παρέσυραν και μαχαίρωσαν κόσμο, σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών -

Εξαρθρώθηκε ο πυρήνας των τρομοκρατών, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη Καμπρίλς, στην Καταλονία, όπως μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανό της, το "πρακτορείο" Amaq.

Το ΙΚ, που είχε αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη μόνο για την επίθεση της Πέμπτης στη Βαρκελόνη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι "δύο αποσπάσματα τζιχαντιστών" διέπραξαν τις δύο επιθέσεις που είχαν ως στόχο "συγκεντρώσεις των σταυροφόρων".

Η οργάνωση αναφέρεται με λεπτομέρειες στις επιθέσεις που διέπραξαν τα "δύο αποσπάσματα".

"Ένα πρώτο απόσπασμα τζιχαντιστών χρησιμοποίησε ένα όχημα εναντίον μιας συγκέντρωσης σταυροφόρων στη συνοικία Ράμπλα της Βαρκελόνης, κατόπιν ανέτρεψε δύο αστυνομικούς σε ένα μπλόκο αφού επιτέθηκε με όπλα σε ένα μπαρ κοντά στη Ράμπλα. Ένα δεύτερο απόσπασμα παρέσυρε τους σταυροφόρους με ένα φορτηγάκι στην κωμόπολη Καμπρίλς", γράφει η ανακοίνωση αυτή.


Οι επιθέσεις στην Καταλονία είναι οι πρώτες στην Ισπανία για τις οποίες αναλαμβάνει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Τον Μάρτιο του 2004 μέλη της Αλ Κάιντα είχαν τοποθετήσει βόμβες σε τρένα στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 191 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Εσωτερικών, πλέον ο πυρήνας των τρομοκρατών που αιματοκύλησε την Καταλονία, έχει εξαρθρωθεί.

Ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση, μέσα σε λίγες ώρες στην Καταλονία μετά την επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη. Έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην κωμόπολη Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης. Πέντε άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιτέθηκαν σε πεζούς τραυματίζοντας έξι πολίτες. Ακολούθησε μάχη με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις από τους δράστες έπεσαν νεκροί ενώ ο πέμπτος υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα από τα τραύματά του. Κατά την «μάχη» που ακολούθησε τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Απανωτοί πυροβολισμοί κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Καμπρίλς

Η στιγμή των πυροβολισμών στην Καμπρίλς

Το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν την επίθεση στο Καμπρίλς

Ένας και μόνο αστυνομικός κατάφερε να εξουδετερώσει τους 4 από τους 5 τρομοκράτες οι οποίοι σκόρπισαν τον τρόμο στην Καμπρίλς. Σύμφωνα με αξιωματούχο της καταλανικής αστυνομίας, ο αστυνομικός του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πυροβόλησε και σκότωσε τους 4 από τους 5 άνδρες οι οποίοι παρέσυραν με το όχημά τους πλήθος περαστικούς σε παραλιακή δρόμο της πόλης Καμπρίλς, σκοτώνοντας μια γυναίκα και αφήνοντας πίσω τους πολλούς τραυματίες.

Από την επίθεση αυτή, μία εκ των επτά τραυματιών που παρασυρθεί από το όχημα των δραστών υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό της διπλής επίθεσης στην Καταλονία σε 14 άτομα.  πηγή
epixirimatias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ