2017-08-21 09:30:33
Φωτογραφία για Οι τεχνολογικοί κολοσσοί θέλουν «οικοσύστημα» για αυτόνομα οχήματα
Μια σημαντική πρωτοβουλία έρχεται στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Πέντε κορυφαίες στον τομέα τους εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας σειράς νέων προηγμένων τεχνολογιών που θα κάνουν ακόμη πιο λειτουργικά αλλά και ασφαλή τα οχήματα που θα κινούνται χωρίς οδηγό. 

Η Toyota, η Intel, η Ericsson, o ιαπωνικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών NTT DOCOMO και η DENSO (από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινητών στον κόσμο) θέλουν όπως υποστηρίζουν τα στελέχη τους να δημιουργήσουν ένα «οικοσύστημα αυτόνομης οδήγησης». Η κοινοπραξία ονομάστηκε Automotive Edge Computing Consortium και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καινούργιο, ανεξάρτητο και αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο που θα υποδέχεται, θα επεξεργάζεται και θα προχωρά στον διαμοιρασμό του τεράστιου όγκου δεδομένων που απαιτεί και ταυτόχρονα παράγει ένα αυτόνομα όχημα για να κινείται ομαλά και με ασφάλεια. 


Ενα προηγμένο «οικοσύστημα» για τα αυτόνομα οχήματα ξεκίνησε να φτιάχνει η κοινοπραξία Automotive Edge Computing Consortium Ενα προηγμένο «οικοσύστημα» για τα αυτόνομα οχήματα ξεκίνησε να φτιάχνει η κοινοπραξία Automotive Edge Computing Consortium Το δίκτυο αυτό που θα είναι τύπου cloud (ψηφιακό νέφος αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων) και πρέπει να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί και να υποδέχεται αλλά και να επεξεργάζεται σωστά τον όγκο δεδομένων που όσο αυξάνεται ο αριθμός των αυτόνομων οχημάτων αλλά και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία τους θα αυξάνεται και αυτός συνεχώς. Πρώτος στόχος της κοινοπραξίας είναι να μπορέσουν οι εταιρείες να αναπτύξουν χάρτες και βελτιωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ