2017-08-25 01:00:22
Φωτογραφία για Στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τον Πατροκοσμά (1714 - 24 Αυγούστου 1779)
Τις πρεσβείες του μεγάλου ιεραποστόλου 

και φωτιστή των σκλαβωμένων Ελλήνων.

Η Ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό (1714 - 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας, ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο. Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου.

Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.

Έγνοια του η ελληνική γλώσσα και η ορθοδοξία.  210 Ελληνικά Σχολεία, 1.100 κατώτερα, 4.000 κολυμβήθρες, χιλιάδες φωτισμένες και σεσωσμένες ψυχές μαρτυρούν το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο.

Αξιοσημείωτη είναι η οικολογική του ευαισθησία και πρωτοπορία σε στιγμές και χρόνια ανύποπτα από τα σύγχρονο προβληματισμό, αφού πίστευε και διακήρυττε πώς όταν ο άνθρωπος εγκαταλείψει τα δέντρα, δεν θα μπορέσει πλέον να επιβιώσει επί γης. 


Διαβάστε για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και Ισαπόστολο τα παρακάτω:Ο θεολόγος και αγαπητός μας συνεργάτης κ. Θεόδωρος Ρηγινιώτης γράφει για τον Άγιο Κοσμά: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Γυναίκες και Τσιγγάνοι (Ρομά) Αφιέρωμα εκτενής Βίος και βίντεο»Ο στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός γράφει για τον Άγιο Κοσμά: «Το έτος 1765 - Πέρα από τις επιστολές σου - Διδαχές και Προφητείες - Πέρα από την αξία - Με τους ιεροδιδάσκαλους (Στον Άγιο Κοσμά)»

Υπογραφή του Αγίου, λίγο προ του Μαρτυρίου του

ΠΗΓΗ: http://www.sophia-ntrekou.gr/2017/08/kosmas-aitwlos.html

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ