2017-08-31 11:41:25
Φωτογραφία για Στο «σφυρί» τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων
■ Στόχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσοδα 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

■ Πρόσφατα έγινε συνάντηση μεταξύ εκπρόσωπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την εκμίσθωση χώρων εντός των κτιρίων των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι πρώτες εισπράξεις από τις εκμισθώσεις των ακινήτων που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των Ένοπλων Δυνάμεων θα μπουν σύντομα στο Τα­μείο του ΥΠΕΘΑ. Στόχος είναι να εισπράττονται 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, έναντι 250.000 που αποφέρουν σήμερα οι μισθώσεις.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, έγιναν οι παρακάτω συμβάσεις παραχώρησης και εκμίσθωσης:

1. Για το ακίνητο του πρώην Στρατοπέδου «Λιόση», ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), αναδείχ­θηκε πλειοδότης με μηνιαίο μίσθωμα 3.400,00 ευρώ για είκοσι πέντε έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα είκο­σι πέντε έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για το ΥΠΕΘΑ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για είκοσι πέντε έτη) θα είναι κατ΄ ελάχιστον 1.152.322,54 ευρώ.


2. Για το ακίνητο του ισόγειου καταστήματος επί της οδού Σούτσου 40, αναδείχθηκε πλειοδότης μισθωτής με μηνιαίο μίσθωμα 6.700 ευρώ για δώδεκα έτη, με δυνατό­τητα παράτασης για δώδεκα έτη, με ελάχιστη αναπροσαρ­μογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για δώδεκα έτη) θα είναι κατ' ελάχιστον 1.019.673,24 ευρώ.

3. Κατά το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου 2017, έγινε διαγωνισμός και αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο επί της Οδού Θ. Πουλίδου 62, στην Καβάλα, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000,00 ευρώ για είκοσι έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα είκοσι έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Για τους πρώτους έξι μήνες της μισθώσεως προβλέπεται η καταβολή του 50% του μισθώματος. Το συνολικό οικονομικό όφελος, από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για είκοσι έτη) θα είναι κατ' ελάχιστον 1.034.922,962 ευρώ.

4. Για το ακίνητο επί της Οδού Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, ιδιοκτησίας ΜΤΣ, αναδείχθηκε πλειοδότης με μηνιαίο μίσθωμα 4.000,00 ευρώ για είκοσι έτη, με δυ­νατότητα παράτασης για άλλα είκοσι έτη, με ελάχιστη ανα­προσαρμογή 1% τον χρόνο. Για τους πρώτους έξι μήνες της μισθώσεως προβλέπεται η καταβολή του 50% του μι­σθώματος. Το συνολικό οικονομικό όφελος, από τη συγ­κεκριμένη σύμβαση μισθώσεως (για είκοσι έτη θα είναι κατ' ελάχιστον 1.034.922,962 ευρώ.

5. Για τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 έχει ήδη προκηρυχθεί και θα διενεργηθεί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ, ο ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήμα­τος που ευρίσκεται στην οδό Κοτοπούλη 3, Αθήνα (ΜΤΑ). Και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκλη­ρωθεί και άλλοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί.

6. Επίσης, έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την εκμίσθωση χώρων εντός των κτιρίων των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για την εγκατάσταση και τη λειτουργία φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, με γνώ­μονα τη διασφάλιση της νομιμότητας.

Αφού ελήφθη περαιτέρω υπόψη ότι το υφιστάμενο κόστος των φωτοτυπιών είναι υψηλό, και ως εκ τούτου πρέπει να εξασφαλιστεί μειωμένη τιμή επ' ωφελεία των δικηγόρων και των διαδίκων, που κατ' ανάγκη προσφεύ­γουν στη χρήση τους, συμφωνήθηκε να ανακληθεί η υπ' αριθ. 01/2017 διακήρυξη του ΤΕΘΑ και θα εκδοθεί νέα διακήρυξη για τη διενέργεια διαγωνισμού, με καθορισμό ανώτατης τιμής φωτοτυπίας (Α4 ασπρόμαυρη σελίδα) σε 0,07 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Χρήστος Α. Καπούτσης

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-26/08/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ