2017-09-09 00:53:46
Φωτογραφία για Δεν επιβεβαιώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου για τον γιατρό που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας
Δεν επιβεβαιώνεται κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για τον 25χρονο γιατρό, από το νοσοκομείο του Αιγίου, που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Αυτό επισημαίνει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ γι΄αυτή την περίπτωση δεν επιβεβαίωσε περιστατικό εκδήλωσης του ιού.

http://www.thebest.gr/

Η κυρία Μαστοράκου τονίζει ότι το επιβεβαιωμένο πρόσφατο κρούσμα εκδηλώθηκε σε συνταξιούχο, κάτοικο του Δήμου Πατρέων. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος αντιμετώπισαν με επιτυχία την περίπτωσή του.

Πλέον ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και έχει λάβει εξιτήριο. Η κυρία Μαστοράκου τονίζει ότι ελήφθησαν όλα τα προληπτικά μέτρα και έχει γίνει ήδη στην περιοχή που διαμένει ψεκασμός, απομάκρυνση στάσιμων υδάτων, κοπη χόρτων και ότι προβλέπεται σε περιπτώσεις όπου εκδηλώνονται μεταδοτικά νοσήματα.

Επιπλέον η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ξεκαθαρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί άλλο περιστατικό που να αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου και συνιστά ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε αντίθεση με την ελονοσία, μεταδίδεται μεν από το περιβάλλον (κουνούπια) στον άνθρωπο, αλλά όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ