2017-09-10 11:46:32
Φωτογραφία για Ταγοί της πατρίδος. Άρθρο Στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Ζιαζιά
Άρθρο του Επίτιμου Αρχηγού Στρατού (Α/ΓΕΣ), Στρατηγού ε.α. Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς μακροπρόθεσμο και μεσο­πρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς έντιμους και αποφασιστικούς ανθρώπους στον πολύπαθο κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι να έχουν μεγαλουργήσει στον επαγγελματικό τους αλλά και στον ατομικό τους βίο και όχι στους κομματικούς «σωλήνες».

Τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται ούτε με μεγαλοστομίες ούτε με παλικαρισμούς, μικροπολιτι­κές, εξυπνακισμούς, επικοινωνιακά τρικ και κατεδάφι­ση όλων των ιερών και οσίων της φυλής μας. Ούτε το ηθικό ενός λαού σφυρηλατείται με απλοϊκές ατάκες και ευκαιριακούς ιστορικούς αναχρονισμούς από πολιτικούς ηγέτες, που δεν έχουν νιώσει τον παλμό και τον καημό αυτού του λαού, που δεν έχουν βιώσει τα αποτε­λέσματα αυτής της κρίσης, που μαστίζει, με ευθύνη κα­θαρά των πολιτικών ηγεσιών, την πατρίδα μας, που κυβερνάται όπως νομίζουν.


Σε μια εποχή, που ζητείται στην πράξη η εθνική συνεννόηση, εσείς, οι πολιτικοί ηγέτες, φροντίζετε με πρά­ξεις και λόγια να καλλιεργείτε τη διχόνοια και τη δυσπι­στία προς τους θεσμούς της πατρίδος. Ανακινείτε θέματα που έχουν επιλυθεί συναινετικά εδώ και πολλές δεκαε­τίες, που είναι ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα. Φαίνε­ται ότι αυτή η κατάσταση διευκολύνει την ύπαρξη και τη λειτουργία όλου του πολιτικού φάσματος.

Τα «θέλω» της κοινωνίας

Γνωρίζετε πολύ καλά εσείς που αποτελείτε την πολιτική ελίτ και κατέχετε κυβερνητικά και άλλα αξιοσέβαστα αξιώματα ότι πλανάται το βουβό ερώτημα, αν όλοι εμείς που κάνουμε τον σταυρό μας και στις χαρές και στις λύπες κοιτάζουμε προς τον ουρανό, όλοι εμείς που ψάλ­λουμε τον εθνικό μας ύμνο, όλοι εμείς που κάνουμε την προσευχή μας, όπως αισθάνεται ο καθένας, όλοι εμείς που σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, όλοι εμείς που σε­βόμαστε τους νόμους της πατρίδας μας, είμαστε οπισθοδρομικοί; Και εσείς, μια μικρή μειοψηφία, και το γνωρί­ζετε αυτό, να θεωρείται τους εαυτούς σας «προοδευτι­κούς», «δημοκράτες», ενώ έχετε συμβάλει και εσείς με όλες σας τις δυνάμεις στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση του λαού μας και η μόνη έννοια για εσάς που κυβερνάτε σήμερα, όπως και των προηγούμενων, είναι η «καρέκλα» και το χρήμα!

Ως σταυροφόροι της μεταμοντέρνας δήθεν προοδευ­τικής αποδόμησης, επιχειρείτε σήμερα να επιβάλετε την ατζέντα σας βολονταριστικά, ουσιαστικά περιφρονώντας τα «θέλω» της κοινωνίας!

Ως επαγγελματίες πολιτικοί, θεωρείτε πως γνωρίζετε την «αλήθεια» της Ιστορίας και το συμφέρον του λαού καλύτερα από τον ίδιο! Γι΄ αυτό και δεν έχετε κανέναν ηθικοπολιτικό δισταγμό να υποκαθιστάτε τον λαό! Το δικό σας «αποφασίζουμε και επιβάλλουμε», άλλωστε, έχει «προοδευτικό» πρόσημο και κατ’ επέκταση είναι ιδεολογικά καθαγιασμένο!

Προσπαθείτε, κύριοι της κυβέρνησης καθώς και άλλοι πολιτικοί, με πάθος να αλλάξετε τις αρχές που διέπουν την πίστη μας με καθαρά ιδεοληπτικούς λόγους, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαχρονικά η Ορθοδο­ξία και ως πράξη και ως δόγμα είναι ελευθερία, πολιτι­σμός, καταξίωση του ανθρώπινου προσώπου ως αυτεξούσιας προσωπικότητας.

Αγάπη για την πατρίδα

Η αγάπη προς την πατρίδα, η αφοσίωση στην πίστη μας και ο σεβασμός στην οικογένεια, μέσα στην καταιγί­δα της παγκοσμιοποίησης, δεν συνιστούν «οπισθοδρό­μηση», αλλά βαθιά προοδευτική και πατριωτική αντιμε­τώπιση της σύγχρονης ζωής. Κύριοι πολιτικοί ηγέτες όλων των κομματικών αποχρώσεων, η ύπαρξη εθνικής στρατηγικής είναι επιβεβλημένη, για να ενεργοποιεί κατά συντονισμένο τρόπο το σύνολο των συστατικών στοιχείων του Έθνους, για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και απειλές. Για να τα επιτύχετε όλα αυτά, απαιτείται σκληρή δουλειά και πρέπει, έστω και τώρα, να πείτε την αλήθεια στον λαό, όσο πικρή και αν είναι, για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

Να λέτε λιγότερα και να πράττετε με σύνεση τα δέον­τα, για να πετύχετε τα ελάχιστα που απαιτούνται για να επιβιώσει αυτός ο περήφανος λαός και να υπερασπίζε­ται τα εθνικά του θέματα με τις δικές του τις δυνάμεις, για να μη βρεθεί και πάλι να καλεί και ταυτόχρονα να «ευχα­ριστεί» κάποιον άλλον για να τον σώσει (ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-09/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ