2017-09-11 16:25:01
Φωτογραφία για Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στα εγκαίνια συγκροτήματος οικημάτων για τους σπουδαστές της ΑΔΙΣΠΟ στη Θεσσαλονίκη
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή παρέστη στην τελετή εγκαινίων συγκροτήματος 19 διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη για τους σπουδαστές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή των εγκαινίων είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, να βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Αγία Τριάδα για να εγκαινιάσουμε 19 ανακαινισμένα διαμερίσματα, καλύπτοντας ανάγκες τόσο των σπουδαστών της ΑΔΙΣΠΟ όσο και των ΚΑΑΥ αλλά και τη λειτουργία 4 ακόμα οικημάτων ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ στην τελετή που θα ακολουθήσει στο στρατόπεδο «ΚΩΤΤΑ» για τις στεγαστικές ανάγκες των στελεχών της Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, την υπόσχεση που σας δώσαμε το 2015. Να δώσουμε λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, πρόβλημα ιδιαίτερα οξύ στις μέρες μας.


Όραμά μας είναι να καταστεί δυνατό, να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο κάθε Στέλεχος όταν μετατίθεται σε μία νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο, στα νησιά ή ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει έτοιμη κατοικία, ώστε απερίσπαστο με την άφιξή του να αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα.

Αυτός είναι ο φάρος μας.

Και με βάση αυτόν δουλεύουμε με πρόγραμμα, σοβαρότητα και επιμονή.

Όπως γνωρίζετε πάγια πολιτική της κυβέρνησής μας είναι να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια. Θέλουμε τα έργα μας και η προσφορά μας να μιλούν αντί για εμάς.

Έτσι λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν σε 385 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς μέρος των οποίων αποτελούν και τα εγκαινιάζοντα σήμερα διαμερίσματα, ενώ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, οι εν λόγω δράσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αυτών των οικημάτων, άνω των 3200 στην ελληνική επικράτεια.

Κυρίες και κύριοι,

Η ευαισθησία μας σε θέματα προσωπικού είναι δεδομένη. Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των μονίμων στελεχών που αφορούν θέματα: Εξέλιξης και σταδιοδρομίας, μεταθέσεων, στέγασης, αποδοχών, υγειονομικής περίθαλψης, ασφαλών συνθηκών εργασίας, υγιεινής και διαβίωσης, στήριξης της στρατιωτικής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολυσχιδούς πολιτικής, ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε νοσοκομειακές υποδομές, ανακαινίζουμε υφιστάμενες στρατιωτικές οικίες ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια τα στελέχη και οι οικογένειες τους και τέλος, επεκτείνουμε τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Με τα χρήματα τα οποία μπορούμε πλέον να εισπράττουμε από την πώληση παλαιού μη εύχρηστου υλικού όπως επίσης και μέρος των χρημάτων από την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις υποδομές προκειμένου το στρατιωτικό προσωπικό, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί αλλά και οπλίτες, όπως επίσης και οι απόστρατοι που τους θεωρούμε μέλη της οικογένειας της Εθνικής Άμυνας, αλλά και οι εθνοφύλακες, να μπορούν να τύχουν κάθε στήριξης από πλευράς στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης αλλά και εξυπηρετήσεως στις ανάγκες των οικογενειών τους.

Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδιαίτερα σε αυτά τα στελέχη τα οποία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπέστησαν μια τεράστια μείωση των αποδοχών τους.

Σε ανθρώπους, που μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Σε ανθρώπους που δηλώνουν το παρών απέναντι σε κάθε εθνική πρόκληση αλλά και φυσική καταστροφή.

Που αντικατοπτρίζουν το σθένος και την ικανότητα της ελληνικής πολιτείας να φυλάει τα σύνορά της, να διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως και όλη η Κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού μόνο λόγια τιμής και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν.

Αγαπητά στελέχη της Φρουράς Θεσσαλονίκης,

Να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο το οποίο έχετε αναλάβει καθώς και για το ότι έχετε αφιερώσει ένα μέρος της ζωής σας στην υπηρεσία της Πατρίδος και του κοινωνικού συνόλου. Λέω και του κοινωνικού συνόλου, διότι, οι παροχές των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, κάθε χρόνο που περνά, αναδεικνύονται όλο και περισσότερο και ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ το ΓΕΣ, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, αλλά και τα στελέχη για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δράσεις που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού.

Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματός μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε κοντά σας, δίπλα σας και θα παραμείνουμε, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για τις καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς.

Εύχομαι στους νέους κατοίκους αυτών των οικιών να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους και τους διαβεβαιώνω ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα είμαστε δίπλα τους.

Ευχαριστώ πολύ».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ