2017-09-12 08:46:21
Φωτογραφία για «Τρόικα» ξανακαλεί υπ.Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τα μέτρα που δεν εφάρμοσε στην Υγεία η κυβέρνηση αξιολογεί τις ημέρες αυτές και πάλι το κλιμάκιο των δανειστών.

Από τη μέγγενη των δανειστών θα περάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης κάνουν φύλλο και φτερό τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από κοινού, αλλά δεν ελήφθησαν.

Τα φάρμακα στο στόχαστρο

Το μεγάλο αγκάθι φαίνεται ότι είναι η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία δεν έχει ελεγχθεί και έχει «ξεφύγει» τους τελευταίους μήνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι άρον άρον το υπουργείο Υγείας δημιούργησε τις προηγούμενες ημέρες νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ξάφνου και ο ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει στους γιατρούς πως πρέπει να τηρούν τους κανόνες της συνταγογράφησης. Διαβάστε ΕΔΩ τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ: «Νέες οδηγίες για τις συνταγές φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ! Απειλές στους γιατρούς για αυστηρές κυρώσεις»


Παρά τα κουρέματα σε εξετάσεις και φάρμακα, οι δανειστές φαίνεται ότι επιδιώκουν την περαιτέρω …σμίκρυνση των κονδυλίων που θα δίνονται ειδικά για τα φάρμακα.

Άλλωστε με βάση τη συμφωνία, μέχρι το τέλος του 2017 θα πρέπει να έχουν μειωθεί η τιμές σε 22 ακριβά φάρμακα.

Όσο για τις εξετάσεις, αυτές έχουν ήδη κουρευτεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η συμμετοχή των ασθενών στο συνολικό κόστος. Δείτε ΕΔΩ τα όρια που ισχύουν: «Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις, νοσηλεία, φυσικοθεραπείες και ειδική αγωγή! Όλη η απόφαση Π.Πολάκη»

Από κόσκινο νοσοκομεία και προμήθειες

Το κείμενο της συμφωνίας που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές προβλέπει πάντως και οικονομικότερη διαχείριση των νοσοκομείων αλλά και συνολική αλλαγή του τρόπου προμηθειών για τα υλικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας: «Βελτίωση της οικονομικήςδιαχείρισης και της οικονομικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων. Θέσπιση του νόμου για τις κεντρικές προμήθειες στον τομέα της υγείας».

Προς ώρας πάντως το νομοσχέδιο που θα αλλάξει τον τρόπο των προμηθειών στα νοσοκομεία, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί παρότι έχει δημοσιοποιηθεί και διαφημιστεί πολλάκις.

Από την άλλη και η διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων φαίνεται ότι παρουσιάζει προβλήματα.

Στην αξιολόγηση πάντως που έγινε Αυγουστιάτικα στους διοικητές των νοσοκομείων, κάποιοι πήραν κακό βαθμό όπως σημειώνουν πηγές τουHealthReport.gr, ακριβώς λόγω της κακής διαχείρισης των οικονομικών. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για την αξιολόγηση αλλά και τους νέους στόχους στα νοσοκομεία: «Έρχονται νέοι στόχοι για τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ για το 2018! Οι νέες εντολές του υπ.Υγείας»

Αλλαγή εξπρές στις ειδικότητες

Στο μεταξύ όμως όπως επιβάλλεται με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές, εκκρεμεί και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες. Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα προωθηθεί άμεσα και μέχρι τον Οκτώβριο, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

Γι αυτό και ετοιμάζονται με διαδικασίες εξπρές όλες οι αλλαγές. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει: «Με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Προς ώρας πάντως οι ομάδες που επεξεργάζονται τις αλλαγές στις ειδικότητες, ετοιμάζουν τα πορίσματά τους και τις εισηγήσεις τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ