2017-09-13 16:28:11
Φωτογραφία για ''Βουτιά'' της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη για την Υγεία
Παίρνει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών, στην κατανάλωση αλκοόλ και στο κάπνισμα.

IATRONET

Σημαντική υποχώρηση σημείωσε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη, όσον αφορά την ικανοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDG) σχετικά με την υγεία των πολιτών.

Βρέθηκε στην 41η θέση, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί στην 26η στον σχετικό διεθνή δείκτη.

Η βαθμολογία της χώρας μας ανήλθε σε 68 μονάδες (με άριστα το 100), ενώ πέρυσι είχε 76.

Την πρώτη φέτος καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη και τη δεύτερη η Ισλανδία, ενώ πέρυσι συνέβαινε το ακριβώς αντίστροφο.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 18η θέση (17η πέρυσι), ενώ μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την υψηλότερη θέση πέτυχε η Σουηδία (3η). Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 24η θέση.

Τα στοιχεία προέρχονται από σύγκριση δεδομένων από 188 χώρες και η σχετική μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετρήσεων της Υγείας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.


Δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ενόψει της επερχόμενης γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ικανοποίηση

Οι ειδικοί αξιολογούν τις χώρες σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης έως το 2030 των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για την Υγεία.

Χρησιμοποιούνται δεκάδες παράμετροι, όπως η εμβολιαστική και η ασφαλιστική κάλυψη, η παιδική και σεξουαλική κακοποίηση, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Η Ελλάδα παίρνει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών (35), στην κατανάλωση αλκοόλ (32) και στο κάπνισμα (4), ενώ χαμηλή είναι η βαθμολογία της και στην παιδική κακοποίηση (44).
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ