2017-09-13 21:00:53
Φωτογραφία για Από την ξεφτίλα στο μεγάλο χειροκρότημα
Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στη τετράδα του Eurobasket, χάνοντας από την Ρωσία με 69-74, ύστερα από μια καταπληκτική εμφάνιση. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να παρουσιαστεί απόλυτα μεταμορφωμένη στα νοκ άουτ παιχνίδια και μετά την μεγάλη της εμφάνιση κόντρα στη Λιθουανία πρόσθεσε άλλη μια κόντρα στη Ρωσία, αλλά στο τέλος νικήθηκε από την κούραση και παραδόθηκε στους  Ρώσους. Οι Έλληνες παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής, είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες. Σημασία έχει πως αυτή η ομάδα φεύγει από την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά και της αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Η Εθνική άφησε στο τέλος μια γλυκιά γεύση σε όλους  μας, διέγραψε τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις της πρώτης φάσης με Γαλλία, Σλοβενία και Φινλανδία, άφησε στην άκρη τις γκρίνιες των αποδυτηρίων και απέδειξε πως αν είναι ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στις επόμενες διοργανώσεις. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν αλλεπάλληλα καλάθια
. Η Ρωσία, χτυπούσε από το ''ζωγραφιστό'' με τους Μοζγκόφ και Βοροντσέβιτς και στο πρώτο πεντάλεπτο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 13-9. Η ελληνική ομάδα όμως αντέδρασε και με ένα επιμέρους 10-2 προσπέρασε στο σκορ με 19-15. Το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε την Ελλάδα προηγούμενη στο σκορ με 24-17 με τον Νικ Καλάθη να έχει 5 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ρωσία μπήκε δυνατά και μείωσε στους 4, 26-22. Ωστόσο, η Ελλάδα αντέδρασε και με ένα γρήγορο 9-0 πήγε την διαφορά στους 13, 35-22. Στη συνέχεια, η Ρωσία ήταν αυτή που ''έτρεξε'' το δικό της σερί και με ένα επιμέρους 7-0 μείωσε στους 6. Οι κλειστές άμυνες, κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε την Εθνική να προηγείται με 37-31. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική συνέχισε να παίζει όμορφο μπάσκετ ξεφεύγοντας με 11, 47-36 με τον Γιώργο Πρίντεζη να ευστοχεί σε 2 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας ήταν συγκλονιστικό σε άμυνα και επίθεση και η Ελλάδα είχε επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Η Ρωσία όμως, με 5 πόντους τους Σβέντ και 3 του Βοροντσέβιτς μείωσε στους 4, διαμορφώνοντας το σκορ σε 49-45, 3 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το τρίτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με την Εθνική να είναι μπροστά με 53-51. Στην τελευταία περίοδο, η Ρωσία με τον Σβέντ να έχει 4 συνεχόμενους πόντους προσπέρασε με 53-55. Ο Καλάθης όμως, την ώρα που το μομέντουμ το είχαν οι Ρώσοι με 2 ''γκολ-φάουλ'' διαμόρφωσε το 59-58 υπέρ της Εθνικής. Το ντέρμπι συνεχίστηκε, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς. O Σβέντ, με 4 βολές έδωσε το προβάδισμα στη Ρωσία με 6 πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 65-59 6μιση λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Με δύο καλάθια του Καλάθη, η Ελλάδα μείωσε με την Ρωσία να είναι μπροστά στο σκορ με 68-64. Ο Κβοστόβ, με ένα δύσκολο καλάθι διαμόρφωσε το 70-66, 54 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Η Ελλάδα δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, έχασε κρίσιμα ριμπάουντ και γνώρισε την ήττα με 74-69. MVP του αγώνα ήταν ο Αλεξέι Σβέντ με 26 πόντους. Για την Εθνική, συγκλονιστικός ήταν ο Νικ Καλάθης με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ