2017-09-13 22:56:34
Φωτογραφία για BLUE COAST MANSION €1.900.000 για τη luxurious έπαυλη του Λαγονησίου
Οδηγώντας στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου και βγαίνοντας από τον πυκνό αστικό ιστό, μετά την Αγ. Μαρίνα και λίγο πριν την

Σαρωνίδα, βρίσκεται μία από τις πιο μαγευτικές περιοχές στην νοτιανατολική Αττική, το Λαγονήσι. 

Σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 35 από το Σούνιο, πρόκειται ουσιαστικά για μια παραθαλάσσια -κατά κύριο- λόγο έκταση, που πήρε το όνομα της από τη λατινική λέξη «lago», που σημαίνει λίμνη και την ελληνική «νησί». Αυτό, γιατί κατά το μεσαίωνα, η περιοχή φαίνονταν από μακριά, κυρίως από τα καράβια που ταξίδευαν, να έχει τρεις λίμνες (από το σχηματισμό της ακτογραμμής) και ένα νησί… Έτσι, η ονομασία παρέμεινε και στα σύγχρονα χρόνια («το νησί με τις λίμνες»).

Το Λαγονήσι αποτελούσε πάντα για τους Αθηναίους παραθεριστικό προορισμό, κυρίως μετά τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του τη δεκαετία του ’60 και μετά τη δημιουργία του περίφημου resort, στην ομώνυμη χερσόνησο, το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα πόλο έλξης για αναψυχή, φαγητό και βέβαια για φιλοξενία, απευθυνόμενο όμως σε αρκετά υψηλά εισοδήματα
. Γύρω απ’ όλη αυτή την περιοχή και κοντά πάντα στις ακτές, δημιουργήθηκαν με τον καιρό πλήθος εξοχικών κατοικιών, κάποιες από τις οποίες ιδιαίτερα καλαίσθητες και ξεχωριστές, εξαιτίας κυρίως της φήμης των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα, το Λαγονήσι παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων, κυρίως για σύντομες αποδράσεις, ενώ παράλληλα πολλές από τις βίλες της περιοχής ανακατασκευάζονται για να υποδεχθούν νέους ιδιοκτήτες.

Μία από αυτές, στην περιοχή Γαλάζια Ακτή, λίγο πριν το resort, μπήκε πολύ πρόσφατα στη λίστα «προς πώληση» του φημισμένου μεσητικού γραφείου Sotheby’s International Realty. Χωρίς το γραφείο να προσφέρει ιδιαίτερες πληροφορίες, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ακίνητο δύο επιπέδων, περίπου 500 τετραγωνικών,χτισμένο αμφιθεατρικά σε έναν από τους λόφους της περιοχής, μέσα σε οικόπεδο 32 στρεμμάτων, το οποίο -εκτός από μια τεράστια πισίνα και μεγάλης έκτασης κήπο- περιλαμβάνει και γήπεδο τένις και πιθανά επιπλέον εγκαταστάσεις που δεν αναφέρει η Sotheby’s.

Βλέποντας τις φωτογραφίες της βίλας, της έπαυλης ουσιαστικά, εντύπωση προκαλεί ο σχεδιασμός της πισίνας και όλοι οι άνετοι χώροι γύρω απ’ αυτήν, όπως και το γεγονός ότι οι λουόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι στις τεράστιες βεράντες της οικίας, απολαμβάνουν μιας ασύλληπτης ομορφιάς θέα που φτάνει μέχρι την Αίγινα και ίσως ακόμα παραπέρα.

Η ίδια η έπαυλη, η οποία περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια, κυριαρχείται από μάρμαρο, καλό μωσαϊκό αλλά και χοντρό ξύλο στα δάπεδα των υπνοδωματίων, ενώ το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι το άπλετο φως του ήλιου που εισχωρεί με μαεστρία σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Κατα τα άλλα, πρόκειται για μια βίλα που απέχει μόλις 10 λεπτά από τη θάλασσα αλλά διαθέτει όλες τις «χάρες» και τον «αέρα» του βουνού, έστω και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ διαθέτει δεκάδες χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στα πολλά -διαφορετικού ύφους- καθιστικά που είναι διάσπαρτα γύρω από αυτήν.

Σύμφωνα με το Sotheby’s International Realty, η έπαυλη του Λαγονησίου διατίθεται προς πώληση αντί των 1.900.000 ευρώ, ποσό που πάντως δεν φαντάζει εξωπραγματικό για τις διαστάσεις του οικοπέδου (αν είναι οι σωστές…), την τοποθεσία αλλά και για τα 500 τετραγωνικά μέτρα χλιδής και άνεσης που διαθέτει.
πηγή
epixirimatias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ