2017-09-14 22:30:08
Φωτογραφία για Νίκη - χρυσάφι για την ΑΕΚ στη Κροατία
Τεράστια νίκη μέσα στη Ριέκα για την ΑΕΚ η οποία επέστρεψε με διπλό (1-2) μετά από χρόνια σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σε συνδυασμό με το θριαμβευτικό πέρασμα της Μίλαν (1-5) από την Βιέννη κόντρα στην Αούστρια, καθιστά την ΑΕΚ μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Η ΑΕΚ πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση που την έκανε αφεντικό σε όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους Κροάτες. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε ωστόσο για τους Κροάτες στο 3ο λεπτό οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ όταν ο Γκαβράνοβιτς έστρωσε στον Έμπερ, ο οποίος έκανε το πλασέ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε την μπάλα.

Η ΑΕΚ δύο λεπτά αργότερα απάντησε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάζαρου με την μπάλα να περνάει να φτάνει στον Γιόχανσον αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να σουτάρει με τον Πρσκάλο να μαζεύει τη μπάλα. Στο 7’ η ΑΕΚ συνέχισε να βγαίνει μπροστά με τον Μάνταλο μάλιστα να σουτάρει από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, ωστόσο το σουτ ήταν άστοχο
. Λίγα λεπτά αργότερα ο αρχηγός της Ένωσης και πάλι βρέθηκε αυτή τη φορά μέσα στην περιοχή καθώς οι αμυντικοί της Ριέκα έδιωξαν τη μπάλα μετά από σέντρα του Μπακάκη με τον Μάνταλο ωστόσο να πιάνει το σουτ και να νικάει τον γκολκίπερ της Ριέκα για να ανοίξει το σκορ. Η Ριέκα ωστόσο βρήκε απάντηση στο 29’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόρκον που βρήκε τον Έλεζ με τον τελευταίο να ισοφαρίζει με πλασέ. Στο 41’ η Ένωση βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Κλωναρίδη να στρώνει με το κεφάλι στον Μάνταλο, ωστόσο το σουτ του αρχηγού της Ένωσης μπλόκαρε εξαιρετικά ο Πρσκάλο κρατώντας όρθια την ομάδα του. Οι Κροάτες μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μάλιστα ανεβάσει τις γραμμές τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ από την άλλη μπήκε με ίδιο πλάνο όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 61’ η Ένωση κερδίζει φάουλ εκτός περιοχής και στη μπάλα πάει ο Λάζαρος ενώ ήθελε να αναλάβει την εκτέλεση και ο Μπακασέτας ο οποίος είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα. Κάτι ήξερε ο Χριστοδουλόπουλος και το έκανε μόνος του, καθώς με αριστουργηματικό τρόπο έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα και γύρισε να το πανηγυρίσει με τον Μανόλο Χιμένεθ. Απίθανο γκολ για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία μάλιστα να κλειδώσει και τη νίκη 8 λεπτά αργότερα με τον Λιβάγια να αποφεύγει τον αντίπαλο του εξαιρετικά να σεντράρει στον Σιμόες που ήταν μόνος του, ωστόσο η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή. Ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρος ο οποίος είχε τρελά κέφια μετά από πάσα και πάλι του Λιβάγια έπιασε δυνατό σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Μανόλο Χιμένεθ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Σέρχιο Αραούχο αντί του τραυματία Λιβάγια, με τον Αργεντινό να κρατάει μπάλα στα τελευταία λεπτά και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με την ΑΕΚ να παίρνει το μεγάλο διπλό μέσα στην Κροατία.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ