2017-09-15 07:25:18
Φωτογραφία για Πώς θα κάνεις τη σχέση σου ν' αντέξει στον χρόνο
Τίποτα δεν κρατά για πάντα και στο τέλος όλοι θα πεθάνουμε. Θεμελιώδεις αξίες της ζωής. ΑΛΛΑ καλέ μου φίλε, με πολύ κόπο και υπομονή κάποιες καταστάσεις αντέχουν. Παραπάνω από όσο θα έπρεπε ίσως.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Υπάρχουν λογικά άνθρωποι που έμειναν ερωτευμένοι μέχρι τα γεράματα και κανείς δεν ξέρει πώς τα κατάφεραν.

Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο της μελέτης που έκανε ο Brian Ogolsky, καθηγητή στις οικογενειακές σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Έτσι, ανέλυσε πάνω από 1.000 μελέτες που έχουν γίνει γύρω απ' τις σχέσεις από το 1950 και μετά και κατέληξε σε μερικές κοινές στρατηγικές που βοηθούν μια σχέση να έχει διάρκεια στο χρόνο.

Για να αποφύγεις τον χωρισμό ως άτομο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Για παράδειγμα, ξέχνα τις εναλλακτικές και τους πειρασμούς που έρχονται στη ζωή σου, ειδικά εκεί που δεν το περιμένεις και συγκεντρώσου στη σύντροφο που έχεις
. Υπάρχουν λόγοι που είστε μαζί, μην το ξεχνάς. Επίσης, προσπάθησε να εξιδανικεύσεις τη γυναίκα που είσαι μαζί και τη σχέση σας. Οι πετυχημένες μακρόχρονες σχέσεις γίνονται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν ένα ξεχωριστό δέσιμο μεταξύ τους. Ακόμα, κάτι άλλο που λένε τα ευρήματα των ερευνών του Ogolsky λένε ότι καλό θα ήταν σε καυγάδες να επιτρέπεις πάντα στο άλλο σου μισό να αμφιβάλλει.

Για να το αποφύγετε ως ζευγάρι

Μην αφήνετε τα προβλήματα κάτω απ' το χαλάκι. Είναι καλύτερα να λύσετε κάθε θέμα όταν προκύπτει, ακόμη κι αν καταλήξετε να μαλώνετε. Να συγχωρείς, χωρίς όμως να δέχεσαι τα πάντα. Αν συγχωρείς συνέχεια τότε ο άλλος εκμεταλλεύεται την αδυναμία σου και έτσι θα συνεχίσει να κάνει πράγματα που σε πληγώνουν. Ωστόσο, δεν είναι κακό να κάνεις κάποιες θυσίες στο όνομα της ισορροπίας. Επίσης, καλό θα ήταν επίσης να δείχνεις πρόθυμος να βοηθήσεις τη σύντροφό σου στο να επιτύχει τους στόχους της και να κάνει σχέδια.

Τι να κάνεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου

Ο Ogolsky είναι σαφής: Να είσαι γενναιόδωρος και να δείχνεις ευγνωμοσύνη.

Τι να κάνετε ως ζευγάρι

Η επικοινωνία είναι το πιο βασικό πράγμα σε ένα ζευγάρι, ειδικά όταν πρόκειται για απλά, καθημερινά πράγματα. «Να είσαι θετικός, ανοιχτός και να παρέχεις ασφάλεια στη σύντροφό σου» συμβουλεύει ο ειδικός σχέσεων. Έτσι, μέσα στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι και το ότι πρέπει να κουβεντιάζετε για τη σχέση σας. Πού πάει, τα προβλήματα, όλα όσα μπορεί να σας απασχολούν. Επίσης, όλα γίνονται καλύτερο όταν τα αντιμετωπίζετε με χιούμορ και όταν κάνετε μαζί πράγματα που σας διασκεδάζουν. Κάτι τέτοιο ενισχύει την επικοινωνία του ζευγαριού αλλά και την ικανοποίηση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ