2017-09-15 09:40:27
Φωτογραφία για Ωμή παραδοχή του Αν.Ξανθού: Μόνο οι μισοί γιατροί κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ! Τι αποκάλυψε
Παρασκευή 15 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόνο 600 γιατροί από τους 1200 που αναζητούνται για τις ΤΟΜΥ από το υπουργείο Υγείας κατέθεσαν τελικά για τις ΤΟΜΥ.

Ήττα για τον ίδιο τον υπουργό Υγείας που υποστήριζε ότι οι αιτήσεις των γιατρών για τις ΤΟΜΥ θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, αποτελεί η παραδοχή που έκανε σε δηλώσεις του στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μόνο 600 γιατροίκατέθεσαν τελικά για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ παρότι οι θέσεις είναι 1200.

Την έλλειψη ενδιαφέροντος των γιατρών είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr σε εκτενές ρεπορτάζ του και είχε προκαλέσει τη μήνη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες

Πάντως για τις θέσεις των νοσηλευτών οι αιτήσεις είναι πολλές καθώς έχουν κατατεθεί 23.000 όπως είπε ο Ανδρέας Ξανθός.


Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως θα διαψευσθούν όσοι περίμεναν το Βατερλώ στις ΤΟΜΥ ενώ είχε κάνει και σκληρές δηλώσεις κατά του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλη που υποστήριζε ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να πάνε στις ΤΟΜΥ για δύο χρόνια με αβέβαιο μέλλον.

Κανένα ενδιαφέρον

Ωστόσο από τη πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των γιατρών ήταν μειωμένο. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αιτήσεις με το σταγονόμετρο για τις ΤΟΜΥ από τους γιατρούς! Πόσοι κατέθεσαν»

Από την πλευρά του η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνε ότι οι αμοιβές των γιατρών στις ΤΟΜΥ θα είναι καθαρά στα 1500 ευρώ και δε θα χρειάζεται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, καθώς θα ενταχθούν κανονικά στο σύστημα υγείας σαν να ήταν γιατροί του ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ τι απάντησε ο υπουργός Υγείας: «Τι απαντά ο υπ.Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τις ΤΟΜΥ!»

Ανοίγει ξανά η προκήρυξη

Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, μετά τη λήξη της προκήρυξης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στους γιατρούς να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος που επέδειξαν και παρά την παράταση που δόθηκε.

Διαβάστε ΕΔΩ: Ανοίγει ξανά η προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Τα ίδια στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η προκήρυξη θα ανοίξει και πάλι είτε προς το τέλος Σεπτεμβρίου είτε τον Οκτώβριο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ