2017-09-15 11:18:04
Φωτογραφία για Απλήρωτοι από το 2015 για εφημερίες οι γιατροί των Κέντρων Υγείας! Τι ετοιμάζουν
Παρασκευή 15 Σεπτέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τα χρήματά τους από εφημερίες περιμένουν ακόμη οι γιατροί των Κέντρων Υγείας από όλη τη χώρα.

Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει περήφανη τη σύσταση της νέας ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας η οποία θα στηριχθεί και στα Κέντρα Υγείας, οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτά από όλη τη χώρα, περιμένουν ακόμη να εισπράξουν τα χρήματά τους από εφημερίες του 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, στους περισσότερους γιατρούς οφείλονται από 5000 έως και 6000 ευρώ από πρόσθετες εφημερίες ή από λάθη που είχαν γίνει στην καταμέτρηση, όταν τα Κέντρα Υγείας μεταφέρθηκαν διοικητικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς και τις τρέχουσες εφημερίες των τελευταίων μηνών που δεν έχουν εξοφληθεί, οι οφειλές σε πολλούς φθάνουν και τα 8000 ευρώ.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων να δοθούν τα χρήματαστους γιατρούς, δεδομένου ότι έχει γίνει η εκκαθάριση και είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας πόσα ακριβώς οφείλονται στον καθένα, προς ώρας δεν έχουν δει ακόμη το… χρώμα του χρήματος.


Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες οφειλές από το 2015 προς τους γιατρούς των Νοσοκομείων, ρυθμίστηκαν με ειδική τροπολογία και καταβλήθηκαν, ενώ αναμένεται και νέα τροπολογία ώστε να πληρωθούν τα χρήματα από εφημερίες και του 2016.

Πάντως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν αναμένεται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr,ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ