2017-09-15 13:10:10
Φωτογραφία για Ξαδέρφια: Μια πολύτιμη σχέση ζωής
Τα ξαδέρφια οι πρώτοι και καλύτεροι φίλοι της παιδικής μας ηλικίας. Και αυτό γιατί αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό: Είναι ταυτόχρονα συγγενείς και φίλοι. Κανείς ποτέ δε θα καταλάβει πόσο τρελή είναι η οικογένεια σου όσο τα ξαδέρφια σου. Είναι οι πρώτοι φίλοι της ζωής μας και οι μόνοι που - εγγυημένα – θα είναι εκεί μέχρι το τέλος της.

Τα ξαδέρφια μας είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε. Αυτοί οι εκλεκτοί άνθρωποι που έχουμε επιλέξει και μοιραζόμαστε μια ανιδιοτελή αγάπη. Είναι ίσως, η αδερφή που δεν είχες ποτέ, ή ο κολλητός που δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Οι πρώτες μου αναμνήσεις είναι άρρηκτα δεμένες με τα ξαδέρφια μου. Μοιραστήκαμε τα πάντα στα παιδικά μας χρόνια. Κρυφτήκαμε πίσω από την πόρτα για να μην ανακαλύψουν τις σκανταλιές μας, ρίξαμε κρυφά ζάχαρη στην κατσαρόλα της γιαγιάς, συζητήσαμε τα όνειρά μας, τα φανταστήκαμε, τα σχεδιάσαμε. Κάποια τα ζήσαμε μαζί, κάποια άλλα τα είπαμε κρεμασμένοι απ’ το ακουστικό του τηλεφώνου. Δεν χάσαμε, όμως, κανένα. Κοινό αίμα, κοινές αναμνήσεις, κοινές ηλικίες περίπου.


Σαν τα ξαδέρφια δεν είναι κανένας φίλος και κανένας συγγενής. Μια συμμορία απόλυτα οργανωμένη, με κοινά ενδιαφέροντα και απόλυτα ενωμένοι σας μια γροθιά. Καλύψαμε ο ένας τον άλλον στις αταξίες και πήραμε τα βάρη της σκανταλιάς πάνω μας για να μην τιμωρηθεί το ξαδερφάκι μας. Μεγάλη υπόθεση να τσακώνεσαι από αγάπη.

Τα ξαδέρφια μου είναι κάτι περισσότερο από φίλοι. Από κάθε φίλο που θα παραμείνει για πάντα στη ζωή μου ή θα είναι περαστικός από αυτήν. Είναι οι άνθρωποι που αγάπησαν τα ίδια πρόσωπα με σένα…τη γιαγιά, τον παππού, τους γονείς τους θείους…Είναι τα παιδιά που μαζί τους μοιραστήκαμε τις «θα σας σκοτώσω » της μαμάς και τα «θα σας τσακίσω» της γιαγιάς. Είναι οι παντοτινοί μας φίλοι που μοιραστήκαμε το ίδιο κρεβάτι στις γιορτές, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες κατσάδες. Είναι τα πραγματικά μου αδέρφια.  

Να λοιπόν 10 λόγοι που τα ξαδέρφια είναι ευλογία για κάθε παιδί

1. Είμαστε περισσότερο σαν αδέλφια παρά σαν ξαδέρφια και πολύ περισσότερο φίλοι απ’ ότι με τα αδέρφια μας.  

2. Τα οικογενειακά πάρτι είναι απείρως πιο διασκεδαστικά όταν είσαι σε μια οικογενειακή συμμορία. Με ποιον άλλον θα γελούσες με την περούκα της θείας και τη μασέλα του παππού;

3. Τα ξαδέρφια μας  καλύτερα από τον καθένα τη δυσλειτουργικότητα της οικογένειας μας. Στην ίδια δεν ζούν κι αυτοί;

4. Είναι οι μόνοι που μπορούν να εκτιμήσουν το υπέροχο (ή απαίσιο) φαγητό της γιαγιάς

5. Έχουμε  ζήσει τα πάντα μαζί. Έχουμε γιορτάσει, χαρεί και πενθήσει μαζί. Ζήσαμε παρέα το χαμό της γιαγιάς, τον πρόωρο χαμό ενός κοντινού προσώπου, τους γάμους, τις γέννες, τα βαφτίσια, τις οικογενειακές κρίσεις. Τα καλύτερα και τα χειρότερα. Και αυτό είναι που μας δημιούργησε ένα εντελώς ιδιαίτερο δέσιμο.

6. Ακόμα κι όταν είμαστε μακριά, αρκεί μια ώρα για να έρθουμε κοντά, να φιληθούμε και να θυμηθούμε τα παλιά.

7. Υπάρχει πάντα υπέροχη συνωμοτική σε οικογενειακά αστεία, κώδικες που κανείς εκτός οικογένειας δεν καταλαβαίνει ποτέ

8. Ο καθένας από εμάς πιστεύει (κρυφά) ότι είναι το αγαπημένο εγγόνι του παππού και της γιαγιάς.

9. Περάσαμε την παιδική μας ηλικία μαζί τους, στο σπίτι τους, στο σπίτι μας. Παίζαμε ήσυχα όταν ήταν οι γονείς μας μπροστά και πολύ σκανταλιάρικα όταν οι γονείς μας έλειπαν. Συζητούσαμε για τα παιχνίδια μας και για μικροπράγματα, όπως τα σπαστικά τα αδέρφια μας.

10. Είναι οι πρώτοι και καλύτεροι μας φίλοι. Οι μόνοι, ίσως φίλοι που μένουν κοντά μας για τόσα χρόνια. Κάποτε θα μιλήσουμε για τους γάμους και τα παιδιά μας, τις δουλειές και τη σταδιοδρομία μας, για τις κόρες μας που θα γίνουν παράνυφες σε κάποιο γάμο κάποιου άλλου ξάδερφου, για τις αναμνήσεις μας για όσα κερδίσαμε και όσους χάσαμε Είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας. Κάτι  περισσότερο από φίλοι. Είναι αίμα. Οι δεσμοί μας στηρίζονται στην υπερηφάνεια και την  πίστη που έχουμε για την οικογένειά μας. Είναι μια σχέση  που κανένας δε θέλει ούτε και μπορεί να εκτοπίσει, που κανένας δεν μπορεί να μπει ανάμεσα της και κανένας δεν θα νιώσει όπως νιώθετε οι δυο σας!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ