2017-09-16 12:22:37
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΠ: Ευθύνη του κράτους η δια βίου εκπαίδευση των γιατρών
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus

Ως άστοχη κίνηση τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και συμβολισμού, σχολιάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την εγκύκλιο ΕΟΦ (εδώ) για τα ιατρικά συνέδρια.

“Οι νοσοκομειακοί γιατροί παρά τις αντιξοότητες διατηρούν υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας, αποτελώντας πολλές φορές ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας σε συνέδρια του εξωτερικού. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους θεωρούμε ότι θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του υπουργείου Υγείας και του κράτους και για την κάλυψη του κόστους” λέει χαρακτηριστικά η ΕΙΝΑΠ.

Όπως επισημαίνει, ωστόσο, τα κονδύλια για το σκοπό αυτό όλα τα χρόνια υπήρξαν μηδενικά. “Με την ως άνω εγκύκλιο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα εμπόδιο στη διαδικασία συμμετοχής των γιατρών” προσθέτει.

Ο ενδεδειγμένος χειρισμός του θέματος κατά την ΕΙΝΑΠ προϋποθέτει:

1. Πλήρη διαφάνεια στη χρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας, για συμμετοχή σε συνέδρια με περιοδική δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων.

2. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την συμμετοχή των επιστημόνων υγείας σε προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης με την ευθύνη και οικονομική κάλυψη του κράτους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ