2017-09-17 02:53:15
Φωτογραφία για Πολιτικοί με νόμο μειώνουν τις ποινές παράνομης χρηματοδότησης και κρύφτηκαν να μην λιντσαριστούν
Πολιτικοί με νόμο μειώνουν τις ποινές παράνομης χρηματοδότησης και κρύφτηκαν να μην λιντσαριστούν. Αυτά στην Γουατεμάλα.Σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα αλλά και μια χώρα που μεγαλύτεροι εγκληματίες δεν ειναι οι πολίτες αλλά οι ίδιοι οι ...πολιτικοί της.Με κλούβες της αστυνομίας και μετά από χρήση δακρυγόνων κατά χιλιάδων διαδηλωτών, που είχαν αποκλείσει τις εξόδους του κοινοβουλίου, η Αστυνομία στη Γουατεμάλα κατάφερε να βγάλει από το κτίριο τους βουλευτές που είχαν αποκλειστεί εκεί επί επτά ώρες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για δύο τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που μειώνουν τις ποινές των υπευθύνων στην περίπτωση παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε και τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, το κοινοβούλιο ανακοίνωσε τελικά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποσύρονται. 

Οι τροποποιήσεις, που θα έπρεπε πάντως να επικυρωθούν και από τον πρόεδρο Τζίμι Μοράλες, δεν πρόκειται να εισαχθούν ποτέ ξανά προς συζήτηση στο κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Όσκαρ Τσιντσίλα.

Παρά την απόσυρση όμως, το κλίμα παρέμεινε τεταμένο στην πρωτεύουσα που χθες γιόρταζε και την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γουατεμάλας. Οι διαδηλωτές ζητούσαν μεταξύ άλλων την παραίτηση του προέδρου Μοράλες, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του.  πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ