2017-09-17 19:57:15
Φωτογραφία για Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά του τέλειου χαμόγελου
Αν και ένα πλατύ χαμόγελο, ιδιαίτερα εάν η οδοντοστοιχία είναι κατάλευκη και συμμετρική, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό, δεν χρειάζονται υπερβολές για να γοητεύσει κανείς με το χαμόγελό του, συμβουλεύουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Plos One, όταν το στόμα είναι πολύ ανοιχτό και φαίνονται αρκετά τα δόντια, δημιουργείται στον «αποδέκτη» του χαμόγελου περισσότερο αρνητική παρά θετική εντύπωση.

«Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το χαμόγελό τους και πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην καθημερινή επικοινωνία με τους άλλους» δηλώνει ο Στίβεν Γκάι, ένας εκ των συντακτών της μελέτης, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian.

Για να αποφασίσουν ποιο είναι τελικά το τέλειο χαμόγελο, οι ερευνητές έδειξαν μια σειρά από τρισδιάστατες, ψηφιακά κατασκευασμένες εικόνες σε 802 εθελοντές ηλικίας 18-82 ετών. Σε καθεμιά από τις συνολικά 27 εικόνες ήταν διαφορετική η καμπυλότητα των χειλιών (δηλαδή το χαμόγελο ήταν λιγότερο ή περισσότερο πλατύ) και φαίνονταν τα δόντια σε διαφορετικό βαθμό. Οι εθελοντές έπρεπε να δουν τις εικόνες και να χαρακτηρίσουν σε κάθε περίπτωση το χαμόγελο ως «ψεύτικο», «αυθεντικό», «τρομακτικό» ή «ευχάριστο».


Οι υπερβολές δεν πήραν ιδιαίτερα καλές βαθμολογίες από τους εθελοντές, αφού οι περισσότεροι φάνηκε να προτιμούν τη μέτρια καμπυλότητα των χειλιών αλλά και να μην φαίνονται πολύ τα δόντια.

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε ποια χαμόγελα πήραν τις καλύτερες βαθμολογίες (με πράσινο χρώμα) και ποια τις χειρότερες (με κόκκινο χρώμα). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ