2017-09-17 22:35:38
Φωτογραφία για Μόνη στην κορυφή και με στόφα Πρωταθλητή, περιμένει την άλλη εβδομάδα τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ
Η ΑΕΚ είχε μείνει... στη Ριέκα και κινδύνευε με γκέλα κόντρα στη Λαμία, όμως, ανέβηκε μόνη πρώτη με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Βάτσιος και ο βοηθός Καμπούρης στο 82ο λεπτό Πολλές χαμένες ευκαιρίες

Η πρώτη τελική της αναμέτρησης ήταν για την ΑΕΚ στο 2', όταν ο Μάνταλος έψαξε ένα ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Η Λαμία απάντησε στο επόμενο λεπτό με μια πολύ καλή απευθείας εκτέλεση του Πίτι σε ένα μακρινό φάουλ, με τον Ανέστη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 5' ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως από κοντά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 9' ο Κλωναρίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 15' ήταν η σειρά του Αϊντάρεβιτς να προσπαθήσει να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε και ένα σουτ του Λόπες στο 18' μέσα από την περιοχή, ενώ στο 22' Μάνταλος και Αραούχο συνδυάστηκε μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπακάκη, που έκανε ένα σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω.


Μετά από ένα διάστημα σημαντικής πίεσης από πλευράς ΑΕΚ, στο 31' η Λαμία είχε μια πραγματικά καλή στιγμή, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε ένα σουτ από δεξιά εντός περιοχής, ο Ανέστης απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπλάζιτς με πλασέ έστειλε τη μπάλα να ξύσει κυριολεκτικά το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης έκανε σέντρα από αριστερά, ο Λόπες πήρε την κεφαλιά εξ επαφής, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα πορεία προς το τέρμα. Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Κατοχή, πίεση, φάσεις, αλλά...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ διατήρησε την κατοχή (την έφτασε και στο 80%) και την πίεσή της, κερδίζοντας πέντε κόρνερ σε λιγότερο από δέκα λεπτά, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 55', πάλι από στημένο (φάουλ) ο Παπαδόπουλος έδιωξε τη μπάλα με γροθιές, ο Μπακασέτας προσπάθησε με τη μία να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά ο Παντελιάδης έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του. Στο 59' η Ένωση έχασε σημαντική στιγμή, όταν ο Αραούχο πήρε μια μπαλιά μέσα στην περιοχή, βρήκε τον χώρο για να κάνει το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο 61' ο Αργεντινός φορ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Μπακάκη δύο λεπτά αργότερα. Στο 72' η ΑΕΚ έχασε νέα σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε. Στο 74' έγινε η πρώτη τελική της Λαμίας στο δεύτερο μέρος με τον Παντελιάδη να κάνει ένα σουτ άουτ. Η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο επόμενο λεπτό ο Αϊντάρεβιτς υποδέχθηκε κάθετη του Λιβάγια, έκανε το πλασέ, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε με το πόδι.

Στο 76' ήταν η σειρά του Γιόχανσον να κάνει ένα σουτ που πέρασε έξω, ενώ στο 79' η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκάλο να κάνει σέντρα από δεξιά και τον Αϊντάρεβιτς αφύλακτο να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Πέναλτι και γκολ στο 82ο

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών έγινε η  φάση του αγώνα. Ο Λιβάγια έκανε μια πολύ καλή προσωπική ενέργεια, βγήκε με μέτωπο στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Ακόστα στη γραμμή της μικρής, και ο Βάτσιος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 1-0. Το συγκεκριμένο γκολ ήταν και αυτό που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς μέχρι τη λήξη του ματς το σκορ δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ