2017-09-18 08:58:18
Φωτογραφία για Ξανθός: Κίνδυνος να περάσει στη διατροφική αλυσίδα η μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα, γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Healthview.gr

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ, μία μέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Ξανθός τόνισε πως αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός, σημειώνοντας ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών. «Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημιά» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες».


Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Στο μεταξύ το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. Συνιστάται από το κλιμάκιο σε πρώτο χρόνο η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ