2017-09-18 09:59:16
Φωτογραφία για ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώνεται η μελέτη για την αλλαγή τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται σχετική μελέτη και αναμένονται σύντομα οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με την αλλαγή του τρόπου κατάταξης των νεοσυλλέκτων από τα διάφορα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, όπως γίνεται ως τώρα, είτε απευθείας στις μονάδες των πρόσω, όπου ακολούθως θα υπηρετήσουν το υπόλοιπο μέρος της στρατιωτικής τους θητείας.

Πρόκειται για το λεγόμενο «γερμανικό σύστημα», καθώς εφαρμόζεται στη Γερμανία, όπου οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονται στις τοπικές μονάδες της περιοχής τους ή σε μονάδες που τους υποδεικνύονται και εκεί υπηρετούν μέχρι να απολυθούν. Η προαναφερθείσα μελέτη έχει διακλαδικό χαρακτήρα, καθώς αφορά και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, και τελείται υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, εν τούτοις όμως εφαρμόζεται ήδη σε πιλοτική φάση, με την 2017 Δ΄/ΕΣΣΟ, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, στον Στρατό Ξηράς, έχοντας τότε εκδώσει και σχετικό δελτίο Τύπου, όπου επισημαίνονταν τα εξής: «Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου πιλοτικού συστήματος κατάταξης, οι στρατεύσιμοι που έχουν κληθεί προς κατάταξη στα 282 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (Κως) και 645 Μ/Κ ΤΠ (Πετροχώρι Ξάνθης)...».


Για το ίδιο θέμα είχε «προειδοποιήσει» σχετικώς την κοινή γνώμη ο ΥΕΘΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM», στις 12 Μαρτίου 2017, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ΕΔ, ότι «μελετάται η δυ­νατότητα να εκπαιδεύονται κατ' ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες όπου θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες».

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή, η οποία ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα μας, «το πιλοτικό πρόγραμμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένονται, όποτε το αποφασίσει η ηγεσία, οι σχετικές ανακοινώσεις», οπότε τότε και θα ξέρουμε αν οι μονάδες των πρόσω θα λειτουργούν και ως Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τα υπάρχοντα σήμερα και λειτουργούντα ως ΚΕΝ να πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης στις διάφορες περιοχές της χώρας, οπότε και θα αρχίσουν και οι σχετικές... «οχλήσεις» των διαφόρων τοπικών «κοινωνικών φορέων» για την παραμονή τους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-15/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Κλείνουν κέντρα νεοσυλλέκτων (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ