2017-09-18 14:24:54
Φωτογραφία για Σε αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 80% προσανατολίζεται η Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των εγχώριων τιμών για την βενζίνη και καύσιμα των αεροπλάνων,

το αργότερο ως το Νοέμβριο, καθώς το κράτος που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο προωθεί ένα πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών και μείωση της εξάρτησης από το αργό πετρέλαιο μετά από την παγκόσμια πτώση των τιμών.

Η κυβέρνηση θα αυξήσει την τιμή της βενζίνης ώστε να φτάσει στα επίπεδα των διεθνών τιμών, όπως προβλέπει το σχέδιο του Ριάντ, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος. Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της βενζίνης βαθμού οκτανίου-91 σε περίπου 1,35 ρεγιαλς ανά λίτρο (0,36 σεντ) από 0,75 ρεγιαλς (νομισματική μονάδα Σαουδικής Αραβίας), ή αύξηση κατά περίπου 80%, δήλωσε η ίδια πηγή, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή τα στοιχεία δεν είναι δημόσια. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καθυστερήσει τις αυξήσεις στις άλλες τιμές της ενέργειας μέχρι τις αρχές του 2018, δήλωσε η πηγή.


Οι αρχές αναμένεται να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για το σχέδιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια.

Η μεταρρύθμιση των επιδοτήσεων ενέργειας αποτελεί βασικό μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και η πώληση μεριδίων σε κρατικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εξαγωγέα αργού στον κόσμο, της γνωστής Saudi Aramco.

Η κυβέρνηση του βασιλείου, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη αραβική οικονομία, αύξησε τις τιμές των καυσίμων τον Δεκέμβριο του 2015 και ανακοίνωσε σχέδια για περαιτέρω αυξήσεις. Ωστόσο, η μείωση κατά 0,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά το πρώτο τρίμηνο αποκάλυψε την κλίμακα των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση καθώς επιδιώκει να αναθεωρήσει μια οικονομία που εξακολουθεί να εξαρτάται από μια πετρελαϊκή βιομηχανία η οποία αγωνιά για τις εξελίξεις.  πηγή
epixirimatias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ