2017-09-19 00:17:38
Φωτογραφία για Σύσκεψη Μπασκόζου με ΚΕΕΛΠΝΟ για γρίπη: Κυρίαρχο μέλημα, ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών
Η σημασία της επιστημονικής και κοινωνικής ευθύνης των επαγγελματιών υγείας για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών τους μέσω του εμβολιασμού κατά της γρίπης, υπογραμμίστηκε σήμερα Δευτέρα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας υπό τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο και ομάδας επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ, το Ινστιτούτο Παστέρ και στελεχών του Υπουργείου.

Onmed.gr

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εποχικής γρίπης για την περίοδο 2016-2017, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα για την εργαστηριακή επιτήρηση της γρίπης, της έκδοσης οδηγιών για την επιδημιολογική επιτήρησή της σε χώρους υγείας, τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του δικτύου παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (sentinel) και την ενεργητική επιτήρηση των σοβαρών περιστατικών της γρίπης αλλά και των συνεπειών αυτής.


Έμφαση δόθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης των επαγγελματιών υγείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Αιματολογικά-Ογκολογικά Τμήματα. Ο κ. Ι. Μπασκόζος σημείωσε ότι για τη στοχοθέτηση της συγκεκριμένης δράσης το Υπουργείο θα προωθήσει κάθε δυνατή πρωτοβουλία.

Ακόμη, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της επικοινωνίας και της έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες όπως αυτές θα καθορίζονται στην επικείμενη εγκύκλιο του Υπουργείου. Στο αντίστοιχο πλαίσιο θα κινηθεί και η ενημερωτική καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ