2017-09-19 00:37:11
Φωτογραφία για 4 δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά σας
Χωρίς αμφιβολία όλοι οι γονείς αγαπούν να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, αλλά μερικές φορές -όσο κι αν το επιθυμούμε- δεν καταφέρνουμε να μοιράσουμε σωστά το χρόνο μας ανάμεσα στις καθημερινές υποχρεώσεις και την ανεμελιά του παιχνιδιού με τα μικρά μας.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε τύψεις και να «πονοκεφαλιάζουμε» κάθε φορά που πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να τα ευχαριστήσουμε, αφού τα παιδιά χρειάζονται πολύ απλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένα. Η μόνη τους «απαίτηση» είναι να έχουν τους γονείς στο πλευρό τους! Εμείς συγκεντρώσαμε μια σειρά από δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τη σχέση με τα παιδιά σας, ακόμα και σε περιόδους που η απαιτητική καθημερινότητα δεν το επιτρέπει.

1. Μαγειρέψτε παρέα υγιεινά γεύματα

Μια αγαπημένη συνήθεια των οικογενειών, που περνάει από γενιά σε γενιά, είναι η μαγειρική. Τα Σαββατοκύριακα που οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες, παιδιά και γονείς βάζουν τις ποδιές τους και επιδίδονται στην εκτέλεση εύκολων -και πάνω από όλα υγιεινών- συνταγών
. Η κουζίνα είναι ένα ασφαλές μέρος για να συζητήσετε οτιδήποτε με τα παιδιά σας. Μπορούν να σας εκμυστηρευτούν τους φόβους και τις ανησυχίες τους και το ίδιο να κάνετε κι εσείς. Ο δεσμός σας θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, καθώς θα μοιράζεστε τις σκέψεις σας. Η μαγειρική, εκτός από ένας τρόπος να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τους αναθέσετε αρμοδιότητες μέσα στην κουζίνα -ανάλογα με την ηλικία τους- που θα τα κάνουν πιο υπεύθυνα, αλλά και πιο πρόθυμα να δοκιμάσουν νέες γεύσεις που θα έχουν ετοιμάσει με τα χεράκια τους!

Εάν, μάλιστα, θέλετε να κάνετε πιο διασκεδαστική όλη τη διαδικασία και να δώσετε ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά σας, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του Uncle Ben's "Ben's Beginners™ " για παιδιά 5-12 ετών και τους γονείς τους, οι νικητές του οποίου θα κερδίσουν έως 3.000 ευρώ! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben's® και να την ανεβάσετε εδώ. Κι αν μετά από όλα αυτά ανακαλύψετε ότι το παιδί σας έχει πραγματικό ταλέντο στη μαγειρική, τα διαδραστικά μαθήματα στην πλατφόρμα Ben's Beginners™ αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να επιδοθεί με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο σε δραστηριότητες όπως το σωστό μέτρημα και ανακάτεμα, το ξεφλούδισμα και η ανάγνωση, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τις μαγειρικές του δεξιότητες!

Εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μαγειρεύουν και γευματίζουν μαζί με τους γονείς τους, τρέφονται πιο υγιεινά ως ενήλικες, έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και επιλέγουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή τους. Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική, καθώς σε πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών, φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού.

2. Δείτε μαζί την αγαπημένη του ταινία

Τώρα που φθινοπωριάζει και νυχτώνει νωρίτερα, τα παιδιά αφήνουν σιγά-σιγά το παιχνίδι στο πάρκο και «επιστρέφουν» στο σπίτι για πιο παρείστικες δραστηριότητες. Η προβολή της αγαπημένης ταινίας του παιδιού σας στο σπίτι, αφού θα έχει ξεμπερδέψει με τα διαβάσματα και πριν πάει για ύπνο, είναι μια καλή ιδέα για να το χαλαρώσει και συγχρόνως, θα κάνει εσάς τους μεγάλους να αισθανθείτε ξανά παιδιά! Τα Σαββατοκύριακα που το πρόγραμμα της οικογένειας είναι πιο ευέλικτο, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια νέα ταινία που προβάλλεται στον κινηματογράφο, η οποία θα σας δώσει κίνητρο να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τα μηνύματα που περνάει η συγκεκριμένη ιστορία και τις σημαντικές αξίες της ζωής που είναι καλό να υιοθετήσουν.

3. Φτιάξτε ένα παζλ ή πρωτότυπες κατασκευές

Εάν ανήκετε στις μαμάδες που «πιάνουν τα χέρια τους» ή στους μπαμπάδες που μπορούν να ασχοληθούν για ώρες ολόκληρες με ένα δύσκολο παζλ ώσπου τελικά να τα καταφέρουν, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας! Έτσι, θα βοηθήσετε τα παιδιά να αποκτήσουν υπομονή και να μάθουν να μην τα παρατάνε μπροστά στις πρώτες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή. Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τις κατασκευές, στο διαδίκτυο θα βρείτε πλήθος από πρωτότυπες και εύκολες ιδέες που τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν -πάντα υπό την επίβλεψή σας. Αφήστε τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να προσθέσουν τις δικές τους «πινελιές» στην εκάστοτε κατασκευή, και στη συνέχεια δώστε τους τη δυνατότητα να διακοσμήσουν αυτό που έφτιαξαν σε όποιον χώρο του σπιτιού εκείνα προτιμούν ή να το χαρίσουν σε όποιον φίλο τους ή συγγενή επιθυμούν.

4. Πηγαίνετε μια βόλτα με το ποδήλατο

Μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς, κατά μήκος της παραλίας ή σε κάποιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική! Από τη μια είναι ένας καλός τρόπος να ενισχύσουν -γονείς και παιδιά- τη φυσική τους κατάσταση, από την άλλη μπορεί να φέρει ακόμα πιο κοντά όλα τα μέλη της οικογένειας. Ανακαλύψτε νέα μέρη στην πόλη και εξερευνήστε τα ποδηλατώντας! Εάν επιλέξετε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τα παδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να είναι πιο υπεύθυνα και να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους στον δρόμο από μικρή κιόλας ηλικία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ