2017-09-20 02:12:51
Φωτογραφία για Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς
Στη Γερμανία και στην Ιταλία ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός, ενώ στη γειτονική χώρα προβλέπεται και πρόστιμο έως 7.500 ευρώ.

IATRONET

Πρόγραμμα πανελλαδικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς σε καταυλισμούς Ρομά εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει εξετάσει και το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό.

Από τον περασμένο Αύγουστο, έχουν χορηγηθεί 1.500 δόσεις εμβολίου στην Αττική από κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την Περιφέρεια, ενώ το σχέδιο προβλέπει εμβολιασμό των πληθυσμών Ρομά σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημειώνοντας ότι στους συγκεκριμένους πληθυσμούς έχει απομονωθεί το 75% των 150 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Στους Ρομά – είπε – καταγράφονται σχεδόν τα μισά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε σύγκριση με εκείνα στον γενικό πληθυσμό.


Για την κάλυψη των προσφύγων είπε πως τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της ιλαράς και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων ανέρχεται στο 90%.

Υποχρεωτικός

Ερωτηθείς για το εάν το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ο κ. Ξανθός επεσήμανε πως σχετικό ερώτημα έχει υποβληθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, από την οποία η απάντηση ήταν αρνητική.

Στη Γερμανία και στην Ιταλία ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός, ενώ στη γειτονική χώρα προβλέπεται και πρόστιμο έως 7.500 ευρώ σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Το δικαστήριο ανηλίκων της χώρας θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αν το κρίνει αναγκαίο, ακόμα για την αφαίρεση της γονικής επιμέλειας.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ