2017-09-20 07:11:06
Φωτογραφία για Στο Ντουμπάι σκέφτονται να φτιάξουν μια χλιδάτη και πλωτή έκδοση της Βενετίας!
Eκεί όπου η απόλυτη χλιδή συναντά το κιτς και η ματαιοδοξία δίνει ραντεβού με την υπερβολή (προφανώς σε κάποιον ουρανοξύστη), έπρεπε αργά η γρήγορα να περιμένουμε και κάτι τέτοιο.

Στο Ντουμπάι λοιπόν σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ρέπλικα της Βενετίας στη Μέση Ανατολή. Τι κι αν κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράταιρο; Όταν τα πετροδόλαρα παίζουν μπαλίτσα όλα γίνονται.

Η εταιρεία real estate Kleindienst που δραστηριοποιείται στην μεγαλύτερη και πιο προβεβλημένη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκινά ένα αν μη τι άλλο φιλόδοξο project που έχει να κάνει με μια replica version της ιταλικής πόλης στο Ντουμπάι: Ένα συγκρότημα- απεικόνιση της Βενετίας με πολύπλοκα κανάλια και γόνδολες, ένα 5* προορισμό που όπως υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι «θα μεταφέρει τη γοητεία, την ηρεμία και τον πολιτισμό της Βενετίας στις γαλήνιες ακτές του Ντουμπάι».

Μάλιστα, η ρέπλικα θα περιλαμβάνει ακόμη και μια πιστή απεικόνιση της Piazza San Marco καθώς και υποβρύχιους χώρους με δωμάτια, μπαρ, καταστήματα και εστιατόρια.

H πλωτή Βενετία θα τοποθετηθεί στην Αραβική Θάλασσα, σε απόσταση 4 χλμ από την ακτή και θα είναι προσβάσιμη με σκάφος, ελικόπτερο ή υδροπλάνο.

Το όλο σκηνικό θα κοστίσει σχεδόν €570.000.000 με τον χρόνο ολοκλήρωσής του να μην είναι ακόμη γνωστός.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ