2017-09-20 10:49:10
Φωτογραφία για Σεισμός στο Μεξικό: Εικόνα απόλυτης καταστροφής, πάνω από 200 οι νεκροί
Συντρίμμια, φορεία και θρήνος στο Μεξικό για τους περισσότερους από 200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από το νέο ισχυρό πλήγμα του Εγκέλαδου. Μεταξύ των νεκρών είναι και πολλά παιδιά που βρίσκονταν στο σχολείο τους όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 7,1 ρίχτερ. Οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους, που υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν ανασυρθεί στην Πολιτεία Μορέλος, την πόλη του Μεξικό και την Πουέμπλα. Ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 216 και 248, ανάλογα με την πηγή πληροφόρησης, καθώς προς το παρόν η εικόνα είναι συγκεχυμένη.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Μεξικό, προκειμένου να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα συντρίμμια των κτιρίων.

Οι διασώστες ανέσυραν νεκρά 21 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν το σχολείο τους κατέρρευση. «Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών» στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομία έχουν διασωθεί 11 παιδιά και αγνοούνται ακόμα άλλα 28.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13.14 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας) σε μια περιοχή στα όρια των Πολιτειών Πουέμπλα και Μορέλος, σε βάθος 51 χλμ,.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, πέραν των δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, πάνω από 40, σημειώθηκαν επίσης πολλές διαρροές αερίου και πυρκαγιές.

Part of Colegio Enrique Rebsamen, an elementary school in Mexico City, collapsed following the powerful earthquake pic.twitter.com/KVdUKSrwNe

— BuzzFeed News (@BuzzFeedNews) 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ δήλωσε σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν με μεγάλη προσοχή, χρησιμοποιώντας αξίνες και φτυάρια. «Έχουμε κάποια κτίρια (που κατέρρευσαν) στα οποία κατά τις πληροφορίες μας μπορεί να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα. (Τα σωστικά συνεργεία) δουλεύουν με πολλή προσοχή», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί κι άλλο προσωπικό για να συνδράμει στις έρευνες.

Ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν αντιμέτωπα με κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς πέρα από τη συνηθισμένη μεγάλη κίνηση ο σεισμός εξώθησε εκατομμύρια ανθρώπους να προσπαθήσουν να φτάσουν στα σπίτια τους το συντομότερο.

Así es como se levantaba el pavimento durante el sismo trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ