2017-09-20 18:14:13
Φωτογραφία για «Το bitcoin είναι φούσκα», δηλώνει ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως
«Βέλη» εναντίον του bitcoin εξαπέλυσε και ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως, Ray Dalio, δηλώνοντας ότι τα κρυπτονομίσματα πληρούν τα κριτήρια της επιχείρησής του για τις «φούσκες» στην αγορά.

Το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα, μπορούν να ξοδευτούν πολύ εύκολα ενώ έχουν πολύ χαμηλής ποιότητας «αποθήκευση πλούτου», σε σχέση π.χ. με το χρυσό, λόγω της ακραίας τους μεταβλητότητας, δήλωσε ο Ray Dalio σε συνέντευξή του στο CNBC.

Σημειώνεται ότι το bitcoin, η τιμή του οποίου έφθασε σε ιστορικό υψηλό την πρώτη Σεπτεμβρίου στα 4.950 δολάρια, έκτοτε υποχώρησε στα 3.982 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk.com, ενώ για συνολικά κατά το έτος η ισοτιμία του ενισχύθηκε κατά 311%. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, ο Dow Jones έχει κερδίσει σχεδόν 13% μέχρι στιγμής το 2017.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του Bridgewater Associates, οι κινήσεις των κρυπτονομισμάτων γίνονται κυρίως από ανθρώπους που σκέφτονται απλώς ότι μπορούν να τα πωλήσουν σε υψηλότερη τιμή, «οπότε είναι μια φούσκα».


Μόλις την πρόηγουμένη εβδομάδα, επίθεση κατά του Bitcoin εξαπέλυσε και ένας από τους σημαντικότερους τραπεζίτες στον κόσμο, ο CEO της JPMorgan Jamie Dimon, χαρακτηρίζοντας το κρυπτονόμισμα «απάτη» και εκτιμώντας ότι είναι μία φούσκα που θα σκάσει.

Ο Dimon τόνισε, μάλιστα, ότι αν κάποιος από τους traders της JPMorgan έκανε συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα, θα τον απέλυε αμέσως για δύο λόγους: «Πρώτον είναι ενάντια στους κανόνες μας και δεύτερον είναι ανόητος, και οι δύο λόγοι είναι επικίνδυνοι».

Η Bridgewater Associates διαχειρίζεται περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ από την ίδρυση του fund από τον Ray Dalio το 1975, έχει αποφέρει καθαρά κέρδη ύψους 49,4 δισ. δολαρίων. Ένα ποσό που την τοποθετεί στην κορυφή της λίστας των hedge funds παγκοσμίως, σύμφωνα με την LCH Investments στο Λονδίνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ