2017-09-20 23:32:09
Φωτογραφία για ΕΠΟΠ: Τι συμβαίνει με τη μοριοδότηση της υπηρεσίας των Στρατιωτικών στη παραμεθόριο;
#ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ#

Η μοριοδότηση της υπηρεσίας στην παραμεθόριο παραμένει ένα θέμα που επιζητεί ακόμα λύση, παρά τις πρόσφατες θετικές αλλαγές που έγιναν στο σύστημα μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το θέμα αυτό, σύμφωνα και με το armyvoice.gr, επανέφερε στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η οποία και κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας την μεσολάβηση του για επίλυση του προβλήματος.

Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Μοριοδότηση της υπηρεσίας στην παραμεθόριο για τους ΕΠΟΠ  

"Οι πρόσφατες αλλαγές του συστήματος μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το ν. 4361/2016 δεν έδωσαν λύση στο ζήτημα της μοριοδότησης της υπηρεσίας στην παραμεθόριο.

Ειδικότερα, οι ΕΠ.ΟΠ. λαμβάνουν μόρια για την υπηρεσία τους σε παραμεθόριο μόνο για την πρώτη τριετία και εν συνεχεία μόλις 0,25 μόρια ανά μήνα.


Ως αποτέλεσμα, αδυνατούν να μετατεθούν ακόμα και σε άλλες περιοχές της παραμεθορίου και παραμένουν για διάστημα άνω της δεκαετίας καθηλωμένοι στην αρχική τους τοποθέτηση και συνήθως μακριά από τον τόπο των συμφερόντων τους.

Η στασιμότητα αυτή δημιουργεί αίσθημα αδικίας σε πολλά στελέχη και ανατρέπει την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και προγραμματισμό. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, η μετάβαση από και προς τον τόπο όπου βρίσκεται η οικογένειά τους είναι δαπανηρή και πολυήμερη π.χ. για οπλίτες που υπηρετούν σε νησιά της παραμεθορίου και έχουν ως τόπο συμφερόντων τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να χρειαστούν και δύο 24ωρα συνολικά για τη μετακίνησή τους από και προς εκεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

Για ποιους λόγους και βάσει ποιας απόφασης δεν μοριοδοτείται η υπηρεσία σε μονάδες της μεθορίου πλέον της τριετίας;

Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία των επιχειρησιακών αναγκών στη διαδικασία των μεταθέσεων, δεδομένων, όμως, των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει αυτή η ρύθμιση σε πολλά στελέχη, εξετάζεστε την τροποποίησή της ώστε να διευκολυνθεί η κινητικότητα στελεχών που παραμένουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια στην ίδια μονάδα;"

Η ερωτώσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ: http://www.stratiotikosgr.com/2017/09/epop-ti-simveni-me-ti-moriodotisi-tis-ipiresias-sti-paramethorio-.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ