2017-09-21 09:07:17
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύω τα ποτήρια μου;
Είναι γεγονός ότι ορισμένα ζητήματα του σπιτιού είναι ικανές για να προκαλέσουν επικές διαφωνίες ανάμεσα σε συγκατοίκους είτε πρόκειται για φίλους είτε για συντρόφους! Ανάμεσα σε αυτά τα "μεγάλα" ερωτήματα, συγκαταλέγονται ο πιο σωστός και πρακτικός τρόπος τοποθέτησης του ρολού υγείας (από τη μέσα ή απο την έξω πλευρά;) καθώς και το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να αποθηκεύετε τα ποτήρια και τα υπόλοιπα γυάλινα είδη του σπιτιού: με το χείλος του ποτηριού προς τα κάτω ή προς τα πάνω;

Σε επίπεδο υγιεινής, το παραπάνω debate, λήγει με ισοπαλία: από τη μία πλευρά, αν αποθηκεύσετε τα γυάλινα είδη της κουζίνας σας με το χείλος προς τα κάτω, υπάρχει ο κίνδυνος να συσσωρευτεί στα ποτήρια σας υγρασία και, μαζί της, μούχλα και βακτήρια. Από την άλλη, αποθηκεύοντάς τα με το χείλος προς τα πάνω, τα αφήνετε να εκτεθούν σε μεγάλες ποσότητες αερομεταφερόμενης σκόνης και βακτηρίων.

Σε επίπεδο πρακτικής άνεσης, το σκορ κινείται και πάλι ισόπαλα. Κάποιοι το βρίσκουν πιο εύκολο και πρακτικό να τοποθετούν τα ποτήρια τους με το χείλος προς πάνω ώστε να τα τραβούν από τη βάση τους για να βάλουν σε αυτά το ποτό τους. Αυτή, μάλιστα, αποτελεί την πλεόν συνηθισμένη πρακτική των καλών εστιατορίων που στόχο έχει να αποτρέπει τους σερβιτόρους από το να αγγίζουν το χείλος των ποτηριών. Αντίστοιχα, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι αποθηκεύκοντάς τα με το χείλος προς τα κάτω εξοικονομούν περισσότερο και (πολύτιμο) χώρο, εμποδίζουν τη συσσώρευση σκόνης σε αυτό και, έτσι, μειώνουν τις πιθανότητες να βρουν ύποπτα πράγματα... να επιπλέουν στο ποτό τους.

Με άλλα λόγια, σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει μία οριστική και απολύτως σωστή απάντηση. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποθηκεύετε τα ποτήρια σας με το χείλος προς τα πάνω αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν καπάκι και, αντίστοιχα, με το χείλος προς τα κάτω αν είναι ανοιχτά, φροντίζοντας πάντα να τα σκουπίζετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα τα κάνετε λιγότερο ευάλωτα στις επιθέσεις της σκόνης και των βακτηρίων που την ακολουθούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ