2017-09-21 10:05:18
Φωτογραφία για Ακούστε το προσωπικό κύριοι Αρχηγοί και μην φωτογραφίζεστε απλά μαζί του
Πρόσφατα Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, μίλησε στα στελέχη επί περίπου μισή ώρα για πολλά και διάφορα. Κάποια αρκετά ενδιαφέροντα. Τελειώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε:

“Επειδή έχω πίεση χρόνου, υπάρχει κάποια σοβαρή ερώτηση”;

Κανένα από τα στελέχη όπως ήταν φυσικό δεν πήρε …το ρίσκο να καθυστερήσει τον Αρχηγό με μία ερώτηση που πιθανόν να μη είχε τη βαρύτητα που απαιτούσε η πίεση χρόνου που επικαλέστηκε!

Άλλος Αρχηγός διαφημίζει ως νεωτερισμό κάτι που και οι προκάτοχοί του έκαναν.

Την ακρόαση στελεχών που έχουν κάποιο πρόβλημα ή παράπονο. Όπως φαίνεται οι προηγούμενοι το έκαναν με πιο σωστό τρόπο, γιατί όπως μαθαίνουμε σήμερα το στέλεχος που παρουσιάζεται για να πει το πρόβλημά του, ακούει την εξής προειδοποίηση:

“Έχετε τρία λεπτά”!

Η επαφή με το προσωπικό είναι ότι πιο σημαντικό έχει να κάνει ένας Αρχηγός. Αρκεί όμως να το κάνει επειδή έχει τη διάθεση να ακούσει, για να μάθει όσα πιθανόν δεν γνωρίζει από την καθημεριότητά τους και να προσπαθήσει να λύσει όσα απ΄ αυτά μπορεί.


Αν οι επαφές με το προσωπικό γίνονται για να βγάλουν φωτογραφία και να “χτίσουν” το προφίλ του Αρχηγού που “στέκεται δίπλα στο προσωπικό”, δουλειά δεν γίνεται!

Μάλλον έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απ΄ αυτό που επιδιώκουν.

Δεν είναι εποχή για επικοινωνία δημοσίων σχέσεων των Αρχηγών. Είναι εποχή για επικοινωνία με τους ανθρώπους τωνν ΕΔ, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν φορτωθεί με βαρύ έργο που δεν τους ανήκει και όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει τίποτα, αλλά έχουν χάσει κι αυτά που είχαν Γι΄ αυτό και οι κύριοι Αρχηγοί καλό θα είναι όταν αποφασίζουν να κάνουν “πορεία προς το λαό” που λένε και οι λαοπλάνοι πολιτικοί, να ΄χουν πραγματική διάθεση επαφής με τους ανθρώπους τους. Να μην έχουν πίεση χρόνου και να μην δίνουν …τρίλεπτες προθεσμίες σε ανθρώπους που για να φθάσουν στο σημείο να παρουσιαστούν ενώπιόν τους έχουν πολλά να πουν…

ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr/%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF-%CE%BA/
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ