2017-09-21 17:16:36
Φωτογραφία για Περιμένουν τις μεταθέσεις τους οι οπλίτες και στη Χίο. Τι απαντά το ΓΕΣ
Του Ηλία Προύφα

Μάλλον θα περιμένουν για λίγες ημέρες ακόμη οι οπλίτες της 2017 Β ΕΣΣΟ, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και περιμένουν να μετατεθούν κοντά στο σπίτι τους, όπως η νομοθεσία ορίζει.

Μετά το δημοσίευμα για τους οπλίτες Πεζικού από τον Έβρο (ΕΔΩ), σειρά είχαν κληρωτοί Πεζικού από τη Χίο οι οποίοι μάταια περιμένουν τη μετάθεσή τους. Σε επικοινωνία μαζί μας, ανέφεραν πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο νησί περίπου 15 οπλίτες οι οποίοι πληρούν όλα τα κριτήρια για μετάθεση και άλλοι περίπου τόσοι που πληρούν αν όχι όλα, τουλάχιστον πολλά από τα κριτήρια.

Τι λέει το ΓΕΣ

Πηγές του ΓΕΣ που επικοινώνησαν μαζί μας για το θέμα, απάντησαν ότι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία περί μεταθέσεων Οπλιτών έχει αλλάξει ο χρόνος παραμονής για παραμεθόριο των στρατιωτών.  

Ο νόμος ορίζει, ότι δικαιούνται μετάθεση όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 μήνες πραγματικής υπηρεσίας στην παραμεθόριο. Δηλαδή 6 μήνες περίπου από τότε που κατατάσσονται.

Οι Οπλίτες που περιμένουν μετάθεση, σύμφωνα με το νόμο θα τη λάβουν από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Οκτωβρίου, ανάλογα με το χρόνο που συμπληρώνουν το πεντάμηνό τους στην παραμεθόριο. 

Από 13 Σεπτεμβρίου έχουν αρχίσει και βγαίνουν οι διαταγές. Ήδη οι πρώτοι που συμπλήρωσαν 5μηνο έχουν μετατεθεί.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ