2017-09-21 17:23:15
Φωτογραφία για Βραβευμένος σεφ ζητά να βγει από τον οδηγό Michelin
Ο Σεμπαστιέν Μπρα ζήτησε να μην περιληφθεί στον προσεχή οδηγό γαστρονομίας, γιατί δεν αντέχει την πίεση Αντιμέτωποι με ένα πολύ περίεργο αίτημα ήρθαν οι άνθρωποι του διάσημου οδηγού εστιατορίων Michelin. Ο 45χρονος Σεμπαστιέν Μπρα, σεφ του εστιατορίου τριών αστέρων Le Suquet στο περιοχή Λαγκιόλ (Laguiole) της Aβερόν (Aveyron) , στη νότια Γαλλία, ζήτησε να μην περιληφθεί στον προσεχή οδηγό γαστρονομίας, γιατί δεν αντέχει την πίεση!

«Είναι η πρώτη φορά που ένας σεφ μάς ζητεί να μην περιλαμβάνεται πλέον στον οδηγό, το λαμβάνουμε υπόψη και το σεβόμαστε», η Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Michelin,  διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εξαίρεση αυτή δεν θα είναι αυτόματη.

«Οι ομάδες θα εξετάσουν το αίτημα, θα σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Ο οδηγός Michelin δεν καταρτίζεται για τους εστιάτορες αλλά για τους πελάτες, η ανεξαρτησία του έγκειται επίσης στην απόδοση τιμητικών διακρίσεων» δήλωσε.


Όσον αφορά τη «μεγάλη πίεση» που επικαλείται ο Σεμπαστιέν Μπρα ότι οφείλεται στα τρία αστέρια, η Κλοζέλ υπογράμμισε ότι αυτή είναι έμφυτο χαρακτηριστικό της άριστης ποιότητας.

«Η υπεροχή προϋποθέτει εργασία και σοβαρότητα, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τον τομέα της γαστρονομίας, ισχύει επίσης για τους πρωταθλητές. Εμείς συνηθίζουμε να λέμε στους σεφ, μην δουλεύετε για τον οδηγό, δουλέψτε για τον πελάτη» είπε η Κλοζέλ.

Πριν από τον Μπρα, και άλλοι σεφ παραιτήθηκαν από την κούρσα των αστεριών.

Το 2005 ο σεφ Αλέν Σαντερέν στο παρισινό ρεστοράν Lucas Carton είχε παραδώσει τα τρία αστέρια του οδηγού αλλά γιατί «άλλαξε αντίληψη».

Το 2006 ο Αντουάν Βεστερμάν έκανε το ίδιο ενώ το 2008 ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ έκλεισε το ρεστοράν τριών αστέρων που είχε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ