2017-09-22 08:53:04
Φωτογραφία για Πρόγραμμα kids save lives από Στρατιωτικό προσωπικό στη Λάρισα
Του Ηλία Προύφα

Αυτό κι αν είναι εξωστρέφεια.

Δυναμικά ετοιμάζονται γιατροί και νοσηλευτές του 404 ΓΣΝ Λάρισας για την υλοποίηση του  προγράμματος kids save lives στην περιοχή της Λάρισας.

Πέρυσι το πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού υλοποιήθηκε σε 31 σχολεία στη Λάρισα, Μαγνησία Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. 

Συνολικά  3.388 μαθητές από 12 ετών και άνω και 270 εκπαιδευτικοί μάθανε μέσα από πρακτική εξάσκηση πάνω σε προπλάσματα, τον τρόπο να κρατήσεις στη ζωή ένα συνάνθρωπο που μόλις έχει εκδηλώσει καρδιακή ανακοπή.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και της ΑΣΔΥΣ  και έλαβε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση Λάρισας που συντόνιζε την όλη προσπάθεια αλλά και από μαθητές, εκπαιδευτικούς  και την ιατρική  κοινότητα, η οποία   προσκάλεσε  μάλιστα  την εκπαιδευτική ομάδα να παρουσιάσει τη δράση αυτή, στο προσεχές Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας έχει ζητήσει και φέτος την ''χακί'' συνδρομή στην υλοποίηση του προγράμματος.


Να σημειωθεί ότι  το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί    προαπαιτούμενο σε αρκετές Ευρωπαϊκές Χώρες για την απόκτηση απολυτήριου Λυκείου , ενώ στη χώρα μας αυτή αποτελεί ουσιαστικά μια από τις πρώτες προσπάθειες  να καθιερωθεί κάτι αντίστοιχο και στο ελληνικό σχολείο.

Και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, οι ''χακί'' πρωτεργάτες του προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Καρδιολογικού τμήματος του 404 ΓΣΝ Λάρισας, Επίατρος Χαράλαμπος Παρίσης και η Διευθύνουσα του νοσοκομείου Συνταγματάρχης Μαρία Νταλιάνη στους οποίους μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα σταλούν οι σχετικές εγκρίσεις που αναμένονται για τη νέα σχολική χρονιά ελπίζοντας  σε ακόμη περισσότερες δράσεις. 

Στη φωτό αρχείου ομάδα εκπαιδευτών έξω από το κτίριο του 404 ΓΣΝ Λάρισας.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ