2017-09-22 14:00:12
Φωτογραφία για Ψηλά το λάβαρο του ποντιακού ελληνισμού από τον Απόλλωνα Πόντου
Για το θέμα που έχει προκύψει με την απαγόρευση μηνυμάτων που αφορούν τη γενοκτονία των Ποντίων μίλησε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου, Μιχάλης Φωτιάδης, τονίζοντας ότι «θα γεμίσει με 353.000 φανέλες όλη η Ελλάδα». «Ο Απόλλων δεν είναι απλά κοντά με τον Πόντο, είναι συνυφασμένες έννοιες. Ο Απόλλων είναι ένας κρίκος στην ποντιακή αλυσίδα. Είναι τραγικό αυτό που έγινε με την απαγόρευση του μηνύματος για την ποντιακή γενοκτονία, τη στιγμή που έχουν περάσει άλλα μηνύματα σε φανέλες άλλων ομάδων. Αν οι Τούρκοι έχουν πρόβλημα με τον αριθμό 353.000 σημαίνει ότι αναγνωρίζουν τη γενοκτονία.

Με την αλλαγή του ονόματος σε «Απόλλων Πόντου» η στήριξη του κόσμου έχει μεγαλώσει. Το βλέπουμε καθημερινά. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα, ήρθαν δεκάδες άνθρωποι να εγγραφούν στον όμιλο και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Το Σάββατο θα είμαστε στο Κιλκίς, μετά θα πάμε στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα
. Κάθε εβδομάδα κάνουμε ραντεβού, ενημερώνουμε τον κόσμο, γράφουμε μέλη και διαδίδουμε τον Απόλλωνα και τη σχέση του με τον Πόντο. Είναι μια καλή ευκαιρία να ακουστεί το όνομα της ομάδας και να γίνει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών της φανέλας που θα βγει σε όλη την Ελλάδα. Αν αυτοί είναι μάγκες μία, εμείς είμαστε δύο. Όπως κάναμε το πανό, που το είδε ο διαιτητής και έφυγε, το ίδιο θα κάνουμε και με τη φανέλα. Αν δεν αφήσουν την ομάδα να τη βγάλει, θα τη βγάλει ο Όμιλος. Εμάς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα. Και θα γεμίσει με 353 χιλιάδες φανέλες όλη η Ελλάδα. Δεν είμαστε χούλιγκαν. Αγωνιζόμαστε για να μην ξεχάσουμε. Ζούμε μια εποχή ότι θέλουμε να διαλύσουμε τις οικογένειές μας, τις θρησκείες μας, τις πατρίδες μας. Όσο μπορούμε θα κρατάμε το λάβαρο του ποντιακού ελληνισμού ψηλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτιάδης σε δηλώσεις του στον Metropolis.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ