2017-09-25 17:33:08
Φωτογραφία για Στήνουν σκηνικό εκλογών;
Με τα παρακάτω χαρακτηριστικά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

1. Ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ μας «διαβεβαίωσε» ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια και την εποπτεία. Φευ τι ειρωνεία !!!!

-Πως είναι δυνατόν να διαβεβαιώνεις για τη λήξη των μνημονίων την στιγμή που έχεις υπογράψει ένα συμπληρωματικό κατ άλλους 4ο μνημόνιο του οποίου οι όροι πρόκειται να εφαρμοστούν από το 2019 έως το 2050.

Αναφέρουμε στην παραπέρα περικοπή συντάξεων (Σε πάρα πολλές κατηγορίες η περικοπή θα αγγίξει το 18% σε πρώτη φάση), στην δραστική μείωση του αφορολόγητου, στο παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, στην δραστική περικοπή η κατάργηση διαφόρων επιδομάτων, στην σταδιακή απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τέλος στην δέσμευση υψηλών πλεονασμάτων (3,5% έως το 2022 και 2% για τα επόμενα 30 έτη) που στραγγαλίζουν την Ελληνική οικονομία.


-Πως είναι δυνατόν να μιλάς για λήξη της εποπτείας όταν στην ευρωζώνη σχεδιάζουν διαρκή αυστηρή εποπτεία για πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση.

2. Σχεδιάζεται η επαναδανειοδότηση ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου που είχαν εκδοθεί το 2012 ( αρκεί να το επιτρέψουν οι θεσμοί και να το υποστηρίξουν οι «αγορές» ) Πρόκειται για μεταφορά χρέους και την δημιουργία κουμπαρά για τυχόν προεκλογικές δράσεις.

3. Τι νόημα έχει το έγγραφο του γενικού λογιστηρίου του κράτους προς τους δήμους (χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο), που τους καλεί (στην ουσία διατάσσει) να μεταφέρουν άμεσα τα αποθεματικά τους σε λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδας. Στήνεται σκηνικό αντίστασης εν όψει της 3ης και φυσικά των επόμενων αξιολογήσεων έως τον Αύγουστο 2018 ?

4. Τρέχουν πολύ γρήγορα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων (όλων των κατηγοριών) σε δημόσιο τομέα και ΟΤΑ.

Ν.Δ. :

O κ. Μητσοτάκης (αφού προσπεράσω εκείνο το ωραίο «εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή ευρωπαϊκή πορεία) υποσχέθηκε ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα φέρει Ανάπτυξη – Επενδύσεις, νέες δουλειές, μειώσεις φόρων κλπ κλπ.

Εύηχα ακούγονται όλα αυτά αλλά ας τα δούμε ξεχωριστά:

-Πως είναι δυνατόν να μιλάς για άλλο μείγμα πολιτικής και ταυτόχρονα να διαβεβαιώνεις σε κάθε τόνο ότι το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια (απέναντι στους τοκογλύφους προσθέτω εγώ) άρα θα τηρήσεις στο έπακρο όλες ανεξαιρέτως τις δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης.

-Ανάπτυξη : για ποιόν ? Έχει να ωφεληθεί σε κάτι ο πολίτης που στενάζει εδώ και 8 χρόνια υπό το βάρος των μνημονίων ? Απαντώ σαφώς και ΟΧΙ.

-Επενδύσεις : Μήπως λέγοντας Επενδύσεις εννοούμε το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας? Σαφώς και ΝΑΙ μιας και δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο κάποιος θα επενδύσει σ αυτή τη χώρα (υγιή κεφάλαια) με μακροχρόνιους στόχους (βλέπε γραφειοκρατία, υψηλή φορολόγηση, μη σταθερό οικονομικό και φορολογικό πλαίσιο)

-Νέες δουλειές : Κάτω από πιο πλαίσιο και σε ποιες συνθήκες? Αυτές του εργασιακού μεσαίωνα, των ευέλικτων μορφών εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας και της μη αξιοπρεπούς αμοιβής ?

-Μειώσεις φόρων: Υποσχέθηκε μειώσεις στην φορολογία επιχειρήσεων λες και είναι οι μόνες που στενάζουν και όχι και οι πολίτες αυτής της χώρας.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα προσώπων, κομμάτων, αποκομμάτων, τάσεων, απόψεων χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα. Τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις πιστεύοντας στην συρρίκνωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (μάταια θα πω εγώ). Αποτελεί γεγονός χωρίς παγκόσμιο προηγούμενο η διαδικασία εκλογών (με πάμπολλες υποψηφιότητες) χωρίς προηγουμένως να έχει αποτυπωθεί ενιαίο πολιτικό στίγμα της νέας (δήθεν) παράταξης. Σχεδιάζεται ανοικτή ψηφοφορία χωρίς προηγουμένως να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις γι αυτή την διαδικασία. Μιλάω για το κόστος και την υλικοτεχνική υποδομή που θα χρειαστεί γι αυτήν την διαδικασία. Παγκόσμια αποκλειστικότητα επίσης η υποβολή υποψηφιότητας (του αρχηγού υπάρχοντος πολιτικού κόμματος) στην «νέα» παράταξη της κεντροαριστεράς. Φοριέται πολύ τελευταία το συνθετικό της αριστεράς.

Υπομονή τα «καλύτερα» έπονται !!!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ