2017-09-25 18:33:16
Φωτογραφία για Περίεργες… απαγορεύσεις ανά τον κόσμο!Δώσε προσοχή αν δεν θέλεις να βρεθείς “μπλεγμένος”!
Περιμένεις πως και πως τις διακοπές. Ετοιμάζεις βαλίτσες, τι θα πάρεις μαζί σου, τι χρειάζεσαι και τι όχι. Και φυσικά πρώτη και καλύτερη μπαίνει στη βαλίτσα η φωτογραφική μηχανή! Θες να αποτυπώσεις κάθε στιγμή απ’ το ταξίδι σου. Ένα στενό δρομάκι, ένα ωραίο κτίριο, την αγαπημένη σου καφετέρια, λουλούδια, μουσεία και η λίστα είναι ατελείωτη.

Υπάρχουν όμως, μερικά μέρη όπου η λήψη φωτογραφιών μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες!

Άμστερνταμ

Η περιοχή The Red Ligh στο Άμστερνταμ είναι γνωστή για τους οίκους ανοχής, τα γραφικά κανάλια και τις καφετέριες. Σ’ αυτό το τμήμα της πόλη οι ντόπιοι το μισούν όταν οι τουρίστες τραβούν φωτογραφίες. Και σίγουρα μην το επιχειρήσεις γιατί θα μπεις σε μεγάλους μπελάδες.

Νότια Κορέα

Στην Νότια Κορέα απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Η παραβίαση αυτού του κανόνα θεωρείται πράξη σεξουαλικής επίθεσης και τιμωρείται με πρόστιμο και με ποινή φυλάκισης 5 ετών.


ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νόμοι που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών δεν είναι τόσο αυστηροί όσο στη Ν. Κορέα. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να έχεις προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν τραβήξεις μια φωτογραφία από ένα ωραίο κτίριο ιδιωτικής όμως, ιδιοκτησίας τότε είναι σκόπιμο να ζητήσεις πρώτα την άδεια του ιδιοκτήτη.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αν βγάλεις μια φωτογραφία σ’ ένα απαγορευμένο μέρος, τότε κινδυνεύεις με φυλάκιση 1 έως 3 μήνες και πρόστιμο 1.361 δολάρια. Σε πολλές τοποθεσίες απαγορεύεται η χρήση κάμερας λόγω τοπικών δεισιδαιμονιών. Επίσης δεν μπορείς να φωτογραφίσεις κτίρια της Κυβέρνησης, ορισμένες γέφυρες και παλάτια των Sheikhs. Μάλιστα,η απαγόρευση που σχετίζεται με το παλάτι υπάρχει και στη νομοθεσία.

Βόρεια Κορέα

Αν θέλεις να επισκεφτείς τη Βόρεια Κορέα τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυστηρούς περιορισμούς στις κινήσεις και τη συμπεριφορά σου. Στη Β. Κορέα δεν επιτρέπεται να φύγεις απ’ το ξενοδοχείο χωρίς κάποιον οδηγό, ούτε μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χωρίς την άδεια αυτού.

Αγγλία

Οι Βρετανοί τείνουν να δείχνουν κατανόηση στους τουρίστες. Μπορείς να τραβήξεις ερασιτεχνικές φωτογραφίες σχεδόν οπουδήποτε αλλά η εμπορική φωτογράφιση απαιτεί ειδική εξουσιοδότηση.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να φωτογραφίζεις ορισμένους ναούς και αγάλματα. Μάλλον ενοχλεί τα…πνεύματα. Θέλει προσοχή!

Αλγερία

Η Αλγερία είναι αρκετά συντηρητική, ειδικά το νότιο τμήμα της χώρας. Μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες ανδρών μόνο αν ζητήσεις τη συγκατάθεσή τους. Οι γυναίκες μπορούν να φωτογραφηθούν μόνο με τη συγκατάθεση των συζύγων ή των πατέρων τους, καθώς θεωρούνται ιδιοκτησία τους. Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη φωτογραφιών γεφυρών, φραγμάτων και στρατιωτικών αντικειμένων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ