2017-09-28 14:45:51
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι ληστές με τις μοτοσυκλέτες που «χτυπούσαν» σούπερ μάρκετ και καταστήματα [Εικόνες-Βίντεο]
Βίντεο με τη δράση των μελών της εξαμελούς σπείρας που χτυπούσε σούπερ μάρκετ και καταστήματα στην Αττική και αλλού χρησιμοποιώντας ως οχήματα διαφυγής μοτοσικλέτες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της εξαμελούς σπείρας που χτυπούσε σούπερ μάρκετ και καταστήματα της Αττικής, χρησιμοποιώντας ως οχήματα διαφυγής μοτοσυκλέτες.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο με την δράση των μελών. Πάντα προσέγγιζαν τους στόχους τους με μηχανές και στη συνέχεια χτυπούσαν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων αρπάζοντας χρήματα από τα ταμεία.

Ενδεικτικό της οργάνωσης της σπείρας ήταν το γεγονός ότι τα χτυπήματα της ολοκληρώνονταν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. Τα μέλη της σπείρας είχαν πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορούσαν κράνη, μπουφάν και γάντια για να μην καταγράφονται τα πρόσωπα τους από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων, όπως επίσης και να μην αφήνουν δαχτυλικά αποτυπώματα.


Εκτός από το βίντεο με την δράση τους, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε μελών της σπείρας που έχουν συλληφθεί καθώς αναζητείται άλλος ένας 31χρονος.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι δύο «εγκέφαλοι», ηλικίας 52 και 48 ετών, αλλά και ο 32χρονος πρωταθλητής των αγώνων μοτοσικλέτας που αναλάμβανε την γρήγορη διαφυγή των ληστών.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ διέπονταν από ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

Δείτε τις εικόνες
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η προσευχή του Γιώργου Σεφέρη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η προσευχή του Γιώργου Σεφέρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ