2017-09-30 23:46:17
Φωτογραφία για Η Κοπεγχάγη διεκδικεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εγκαταλείπουν το Λονδίνο λόγω Brexit
Η Κοπεγχάγη εστιάζει ωστόσο περισσότερο στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τις εταιρείες fintech Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι η τελευταία πόλη που μπαίνει στο «χορό» για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο λόγω του επικείμενου Brexit, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξαν μεταξύ άλλων το Παρίσι, το Δουβλίνο, η Βαρσοβία, το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο.

Η Κοπεγχάγη εστιάζει ωστόσο περισσότερο στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τις εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).

Το οικονομικό λόμπι της Δανίας απέστειλε αντιπροσωπεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, με στόχο την προσέλκυση διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων όπως η Blackrock, καθώς και μεγάλες αμερικανικές τράπεζες με μεγάλα χρηματιστήρια διαχείρισης κεφαλαίων, όπως η JPMorgan, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

«Το Brexit είναι μια πραγματικότητα.


Κάποιες εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήθελαν να βρεθούν εντός της Ε.Ε..

Θα χαρούμε να καλωσορίσουμε αυτές τις εταιρείες στην Κοπεγχάγη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομίας της Δανίας, κ. Brian Mikkelsen.

«Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στο να έχουμε έναν ελκυστικό τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ο στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία και τα βάρη των χρηματοπιστωτικών εταιρειών», πρόσθεσε.

Η Βρετανία αναμένεται να χάσει την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit, η οποία επιτρέπει στις τράπεζες -με βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο- να πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες σε πελάτες και χρηματοπιστωτικές αγορές, σε ολόκληρη την Ε.Ε..
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ