2017-10-01 12:00:20
Φωτογραφία για GP Μαλαισίας: O Hamilton την Pole, δράμα Vettel
Την κρίσιμη στιγμή ο Βρετανός έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Δεύτερος ο Ράικονεν, δε συμμετείχε ο Φέτελ λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

H πίστα της Σεπάνγκ υποδέχτηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος 45 βαθμούς Κελσίου. Νωρίτερα στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές οι Ferrari ήταν ταχύτερες με το Κίμι Ράικονεν να φιγουράρει στην κορυφή των χρόνων.

Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών έκρυβε δράμα για τη Ferrari και το Φέτελ. Ο Γερμανός δεν μπόρεσε να συμπληρώσει γρήγορο γύρο λόγω πιθανού προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Ferrari. Είχαν αλλάξει μέρη της υβριδικής μηχανής πριν τις κατατακτήριες δοκιμές για να αποφύγουν πιθανό πρόβλημα. Ο Φέτελ ήταν στην πίστα όταν του ζήτησαν να επιστρέψει στα πιτ εσπευσμένα. Το προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να τον βγάλουν εκ νέου στην πίστα. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων ενώ από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι πέντε πιο αργοί συνδυασμοί: Φέτελ (Ferrari), Βερλάιν, Έρικσον (Sauber), Γκροζάν, Μάγκνουσεν (Haas). Οι Ράικονεν, Φερστάπεν, Χάμιλτον και Μπότας κατετάγησαν με την μαλακή γόμα. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της: Μέση, μαλακή, πολύ μαλακή.


Ο Φέτελ δε συμμετείχε στις δοκιμές λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Ferrari.

Στο Q2 ο Ράικονεν με τη Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 1η προσπάθεια. Ο Φερστάπεν ήταν μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός και o Χάμιλτον στο ίδιο δέκατο. Την ίδια στιγμή ο Φέτελ που έβλεπε τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων μιλούσε στους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη: “Έτσι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Ελπίζω να δείξει ο Ράικονεν τις δυνατότητες του μονοθεσίου μας. Πρέπει να δούμε τι πρόβλημα έχουμε. Ενεργοποίησαν την υβριδική μηχανή αλλά δεν πρόλαβα να βγω. Ο αγώνας είναι αύριο να δούμε τι θα γίνει”. Ο Μπότας στη 2η προσπάθειά του ήταν ταχύτερος από τον Ράικονεν αλλά μόλις ένα δέκατο. Οι διαφορές γενικά ήταν αισθητά μικρές και στην κορυφή και στη βάση. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Williams των Μάσα, Στρολ, οι Toro Rosso των Σάινθ Γκασλί και η Renault του Πάλμερ.

Το Q3 βρήκε όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την πολύ μαλακή γόμα. Όπως θα το περίμενε κανείς ο Χάμιλτον στην πρώτη προσπάθεια ήταν ταχύτερος όλων. Ο χρόνος του ήταν αρκετός για να του δώσει την 70στή pole στην καριέρα του και την 4η συνεχόμενη στην πίστα της Σεπάνγκ. Ο Ράικονεν προσπάθησε έφερε τη Ferrari στο ίδιο δέκατο αλλά ένα μικρό μπλοκάρισμα στην τελευταία στροφή δεν του επέτρεψε να πάρει την pole. Ο Χάμιλτον στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στο Φέτελ λέγοντας: “Ήταν γρήγορος σε όλα τα ελεύθερα κρίμα που είχε πρόβλημα”.

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

Mιλώντας για την αυριανή εκκίνηση ο Φερστάπεν είπε ότι δεν θέλει να ξαναγίνει σάντουιτς και ο Ράικονεν ακούγοντάς τον αντέδρασε: ‘Δεν θέλω να με χτυπήσουν ξανά’. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος αύριο στις 10:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από τον Cosmote TV.
 
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ