2017-10-01 18:03:38
Φωτογραφία για Ολυμπιακός πραγματικά για κλάματα - Τώρα ποιος τους φταίει; Ραγδαίες εξελίξεις στο λιμάνι
Το ελλιπές ρόστερ, παρά τα 100 εκατ. ευρώ έσοδα, κρύφτηκε κάτω από το χαλάκι του Χάσι και ο Ατρόμητος τιμώρησε τις δικαιολογίες παίρνοντας παλικαρίσιο διπλό επί του Ολυμπιακού (0-1) που έψαχνε ευκαιρίες με το κιάλι Η αγωνιστική... κακοδαιμονία του Σεπτέμβρη και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα βρήκε και τον Οκτώβριο τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν στο Καραϊσκάκη με 1-0 από τον άκρως μαχητικό και πολύ καλά στημένο αμυντικά Ατρόμητο με το τέρμα του Κιβρακίδη και έμειναν... καθηλωμένοι στους 7 βαθμούς και μακριά από την κορυφή. Έντονες οι αποδοκιμασίες του κόσμου και μετά την λήξη αλλά και την στιγμή που οι παίκτες των Πειραιωτών πήγαν προς το μέρος των οπαδών να τους χειροκροτήσουν. Μερίδα του κόσμου τα έβαλε και με τους παίκτες του Ατρομήτου και τον Κάναντι.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Με αλλαγές σε σχέση με Γιουβέντους οι 11 του Ολυμπιακού και η..
. πρώτη Λεμονή στην Λίγκα μετά την επιστροφή του. Κίπερ ο Προτό, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και αριστερό ο Κούτρης. Κέντρο άμυνας με Νικολάου και Σισέ στην πρώτη τους συνύπαρξη σε επίσημο αγώνα. Εξάρι ο Ρομαό, οκτάρι ο Μάρτινς στην επανεμφάνισή του μετά τον αγώνα με ΑΕΛ και έχοντας βγει από αγωνιστική... καραντίνα και δεκάρι ο Οτζίτζα Οφόε. Στα δύο άκρα οι Μπεν και Καρσελά και φορ ο Τζούρτζεβιτς.

Από την άλλη ο Κάναντι σε Ατρόμητο είχε τον σχηματισμό 4-5-1: Γιαννιώτης κίπερ, τετράδα άμυνας με Γιαννούλη, Ρισβάνη, Χατζηισαϊα και Κιβρακίδη, άξονας με Μάντσον, Βασιλακάκη και Ούμπιδες, δεξιά ο Ντιγκινί, αριστερά ο Ουάρντα και μπροστά ο Μανούσος.

ΠΡΕΣΙΝΓΚ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΜΠΕΝ

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης θέλησε να βάλει κάτω την μπάλα και να πιέσει πολύ τον Ατρόμητο, αν και δεν του βγήκε τόσο εύκολα. Λίγο πριν συμπληρωθούν 12 λεπτά είχε την ατυχία να χάσει τον Μπεν με τραυματισμό με τον Μάριν να μπαίνει στην θέση του. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Λεμονή απειλούσαν κυρίως με τον Οτζίτζα Οφόε και τον Καρσελά.

Ο Ατρόμητος επιχείρησε να βγάλει φάση με φάουλ του Ούμπιδες με τον Τζούρτζεβιτς να διώχνει κάπως επικίνδυνα προς τα πίσω. Στο 29' ένα σουτ του Μάρτινς βρήκε πάνω σε συμπαίκτη του και πέρασε λίγο έξω. Ήταν με καλές προϋποθέσεις όμως. Στο 31' ο Γιαννιώτης μπλόκαρε κεφαλιά του Φιγκέιρας. Στο 40' ο Οφόε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του γύρισε και το κορμί του για σουτ που δυσκόλεψε πολύ τον Γιαννιώτη. Στο 44' μία σέντρα του Κούτρη και κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς πήγε έξω. Στις καθυστερήσεις μία κεφαλιά του Σισέ από φάουλ την μπλόκαρε αρκετά εύκολα ο Γιαννιώτης. Γενικά το α' μέρος για τον Ολυμπιακό δεν ήταν ιδανικό με τον Ατρόμητο να στέκεται αξιόμαχος και τους ερυθρόλευκους από την άλλη να δείχνουν κινητικότητα, επιθετική διάθεση και να έχουν 7-0 τελικές.

Σαν συμπέρασμα ημιχρόνου; Ο Ατρόμητος καλά στημένος και θετικός ανασταλτικά αλλά επιθετικά δεν απείλησε καν. Ο Ολυμπιακός: μαζεμένος αμυντικά και με βελτίωση αλλά με... θέματα στην δημιουργία και στην τελική προσπάθεια.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΝΤΙΓΚΙΝΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗ ΣΤΟ 59'

Στο 48' ένα σουτ του Ντιγκινί πήγαινε με αξιώσεις προς την εστία του Ολυμπιακού με τον Νικολάου να κόβει βγάζοντας την μπάλα κόρνερ. Μία πολύ καλή φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Λεμονής έκανε και άλλη κίνηση από τον πάγκο με το να βάλει τον Σεμπά αντί του όχι και τόσο θετικού Καρσελά.

Στο 59' ο Ατρόμητος όμως πέρασε μπροστά και κατάφερε να σκοράρει από σέντρα του Ουάρντα και κεφαλιά του αφύλαχτου Κιβρακίδη που πέρασε από τον Προτό με τον Σισέ να έχει βρει την μπάλα στην πορεία της αλλά να μην μπορεί να την κόψει σωστά. Στο 63' μία ακόμα κεφαλιά του Σισέ από στημένη μπάλα έφυγε άουτ. Στο 66' ο Φιγκέιρας από θέση βολής δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1 μετά από πάσα του Σεμπά. Στο 67' ένα σουτ του Εμενίκε έφυγε άουτ.

ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΚΑΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ 0-1, ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κάναντι διαβλέποντας πως ο Ολυμπιακός θα πιέσει και άλλο έκανε πιο πολυπρόσωπη αμυντικά την ομάδα του. Έτσι έκλεισε και άλλο τους διαδρόμους προς την εστία. Στο 82' ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά με τον Γιαννιώτη να διώχνει εξαιρετικά δύσκολα. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του β' μέρους ήταν κακός, προβλέψιμος και δίχως έμπνευση. Στο 87' ο Ουάρντα είχε ένα φάουλ έξω. Στο 90ό λεπτό ο Τζούρτζεβιτς πάσαρε σε Νικολάου που σούταρε λίγο έξω φτάνοντας κοντά στο 1-1. Κάπως έτσι ήρθε το τελικό 0-1.

MAN OF THE MATCH: Ο Κιβρακίδης μόνο και μόνο για την φάση του γκολ που δίνει αυτήν την μεγάλη νίκη στην μάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Γιαννιώτης και άμυνα του Ατρόμητου έχουν κάνει ένα πολύ καλό ματς συνολικά. Με μεγάλη προσπάθεια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Το δίχως άλλο έχει ένα ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο στο ματς κυρίως στην τελική προσπάθεια. Εδώ μπαίνουν Καρσελά, Μάριν και Σεμπά σίγουρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Αναμφίβολα η φάση του γκολ του Κιβρακίδη. Αφύλαχτος ο παίκτης του Ατρομήτου κάνει την τελική για να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία ως προς το πειθαρχικό κομμάτι. Τις κάρτες και τα φάουλ κυρίως και για τις δύο ομάδες. Υπήρχαν παραβάσεις που δεν δόθηκαν ποτέ. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ρισβάνη στο 70' αλλά και για φάση για ανατροπή του Σεμπά στην περιοχή των Περιστεριωτών και ενώ και ο Ατρόμητος είχε παράπονα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ