2017-10-01 19:41:13
Φωτογραφία για Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Κύπρο, στις εκδηλώσεις για την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προς τα βόρεια με την Ελλάδα, τις χώρες της Ευρώπης και της Βαλκανικής, προς τα νότια και τα ανατολικά με το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες. 

Θέλω να συγχαρώ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και τους εθνοφύλακες για την πραγματικά μεγαλειώδη παρέλαση και παράλληλα για την τεράστια επιτυχία της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς.


Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.

Για την Ελλάδα, η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά. Θα συνεχίσουμε μαζί με την κυπριακή ηγεσία για να βρούμε μία λύση στο Κυπριακό, να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής και να ζήσει το σύνολο του κυπριακού λαού με ευημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Κύπρου για τη θερμή υποδοχή των δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ και των εναέριων μέσων και να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για τις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν και για την Κύπρο και για την Ελλάδα».
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ