2017-10-03 07:11:12
Φωτογραφία για Τι να κάνεις αν κοπείς στο ξύρισμα
Κακά τα ψέματα, το κόψιμο στο ξύρισμα αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους μπελάδες με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπο κάθε αρσενικό στην καθημερινότητά του.

Αναρωτιέσαι λοιπόν ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσεις σωστά το εν λόγω θεματάκι; Για αρχή, ξέχνα οριστικά τα τσιρότα ή, ακόμη χειρότερα, το χαρτί υγείας και τις χαρτοπετσέτες και εν συνεχεία, ακολούθησε τα εξής απλά βήματα:

Τοποθέτησε μια ζεστή, καθαρή πετσέτα πάνω στο κόψιμό για μισό περίπου λεπτό, μέχρι να σταματήσει τελείως η αιμορραγία. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει στον καθαρισμό της πληγής, ενώ θα περιορίσει και την απώλεια αίματος.

Εν συνεχεία και για να απολυμάνεις την πληγή, χρησιμοποίησε κάποιο after shave χωρίς αλκοόλ.

Κατόπιν, βάλε πάνω στο κόψιμο ένα παγάκι για μισό περίπου λεπτό. Λόγω του κρύου, τα αιμοφόρα αγγεία της περιοχής θα συσταλλούν -κάτι που, εν τέλει, βοηθά στο σταμάτημα της αιμορραγίας μιαν ώρα αρχύτερα.


Έπειτα, πέρασε την πληγή προσεκτικά με ένα καινούργιο lip balm ή, εναλλακτικά, με ελάχιστη καθαρή βαζελίνη, αφού προηγουμένως πλύνεις καλά τα χέρια σου. Λόγω της λιπαρής υφής τους, τα προϊόντα αυτά βοηθούν ιδιαίτερα στο κλείσιμο της πληγής.

Μετά από μισή περίπου ώρα, απομάκρυνε προσεκτικά το lip balm / βαζελίνη από το κόψιμο.

Τέλος, χρησιμοποίησε λίγο ακόμη after shave για να ξαναπεράσεις την πληγή τοπικά. Ή, εναλλακτικά, στύψη σε πλάκα -πρόκειται για ένα προϊόν που μπορείς να το προμηθευτείς από κάθε καλό κουρείο και το οποίο βοηθά στην απολύμανση αλλά και στη «θρέψη» της πληγής. Αφού λοιπόν βρέξεις ελαφρά την πλάκα, πέρασε με αυτή το σημείο που έχεις κοπεί -το κάλιο που περιέχει αποτελεί το καλύτερο γιατρικό για ανάλογες περιπτώσεις. Φρόντισε μόνο αφού τελειώσεις τη δουλειά και προτού την αποθηκεύσεις, να την αφήσεις να στεγνώσει καλά.

Σαν καινούργιος!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ