2017-10-03 10:00:14
Φωτογραφία για Digital detox: 5 λόγοι να «κόψεις» τα social media μαχαίρι
Το ξέρω κι εγώ, το ξέρεις και εσύ, ότι πλέον το κινητό τηλέφωνο, έχει γίνει προέκταση του χεριού μας. 

Ήρθε λοιπόν, η ώρα για μια… άδεια από το κινητό και τα social media. 

Κατάλαβα ότι πρέπει να αποτοξινωθώ από την οθόνη του κινητού μου και να αρχίσω να βλέπω την ζωή κατάματα. Κυριολεκτικά, εν μέρει, αν σκεφτείς τα πόσα «χάνουμε» απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τα οποία δεν βλέπουμε, έχοντας το κεφάλι σκυμμένο στην οθόνη του κινητού.

Τώρα το σηκώνουμε… ψηλά και απλά απολαμβάνουμε τη ζωή. Πώς; Κόβοντας για λίγο καιρό, τα social media. Τα παρακάτω tips θα σε κάνουν να δεις τους βασικούς λόγους που πρέπει να τα κόψεις.

#1. Θα είσαι πιο χαρούμενος

Πολλές έρευνες έχουν δείξει, ότι τα social media σε κάνουν τελικά πιο στενάχωρο, με αυτά που βλέπεις ή που διαβάζεις και σε κάνουν πιο ανικανοποίητο, για την ζωή που ζεις.

#2. Θα έχεις παραπάνω χρόνο


Ξέρεις πόσες ώρες «τρως» μπροστά από την οθόνη κάθε μέρα; Πολλές! Αντί αυτού, θα μπορούσες να διαβάσεις, να κάνεις δουλειές, να βγεις με τους φίλους σου.

#3. Θα σε νοιάζει λιγότερο τι κάνουν οι άλλοι

Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε στο «τριπάκι» κάθε φορά που σκρολάρουμε στα προφίλ των “friends” και “followers”. Και πολλές φορές αναρωτιέσαι πώς ο ένας έχει κοπέλα, πώς ο άλλος βγαίνει συνέχεια και που πάει, τι φοράει! Ουφ! Δεν κοιτάς την δική σου ζωή καλύτερα; Πιο ενδιαφέρον έχει!

#4. Θα είσαι πιο παρόν στην ζωή

Πριν αρχίσεις να ανεβάζεις stories στο Instagram, από την συναυλία που βρίσκεσαι, άσε κάτω το κινητό και απόλαυσε την στιγμή. Είναι πολύ καλύτερο να δεις αυτό, από το να βλέπεις πόσοι είδαν τα stories σου #5. Δεν θα σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

Άρα, δεν θα έχεις και συνέχεια ανάγκη για επιβεβαίωση, μέσα από τα λίγα ή πολλά likes των αγνώστων που περιμένεις να λάβεις στο τελευταίο σου post στο Instagram ή το Facebook.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ