2017-10-03 10:14:53
Φωτογραφία για Η Σερβία θα αποκαλεί ΠΓΔΜ την «Μακεδονία» στα διεθνή φόρουμ
Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών. Η Σερβία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» όμως οι σχέσεις ανάμεσα σε Βελιγράδι και Σκόπια έχουν επιδεινωθεί την τελευταία διετία.

Την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας» θα αποδίδει πλέον η Σερβία στην ΠΓΔΜ στα διεθνή φόρα, όπως δήλωσε ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Η Σερβία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», όμως οι σχέσεις ανάμεσα σε Βελιγράδι και Σκόπια έχουν επιδεινωθεί την τελευταία διετία.

Η δήλωση έγινε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο μετά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι ο κ. Ντάτσιτς με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην επίσημη επίσκεψή του στην Σερβία.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Αύριο Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο, θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και θα επισκεφθεί τον πύργο Νεμπόισα, όπου φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φερραίος.

Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί στο όραμα του Ρήγα που παραμένει και σήμερα επίκαιρο και να υπογραμμίσει πως το μέλλον και η προοπτική των βαλκανικών λαών είναι στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ